Η αντιπαράθεση για το χαλλούμι και ο «πόλεμος» των νοσοκομείων στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Ποικίλα είναι τα θέματα που προβάλλουν οι κυπριακές εφημερίδες του Σαββάτου με πιο κύρια τη νέα αντιπαράθεση που προέκυψε για το χαλλούμι και τη διαμαρτυρία των αιγοπροβατοτρόφων στο Προεδρικό στις 23 Οκτωβρίου και την ανάγκη για επαναφορά των μέτρων για ρεύμα και καύσιμα και την άνοδο του πληθωρισμού.

Επίσης προβάλλονται το θέμα ανέγερσης 600 κατοικιών στη Λεμεσό, έρευνα που έγινε για το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια και οι τοποθετήσεις του ΠτΔ για την διαφθορά και την διαφάνεια στην Κύπρο.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Στην κόψη του ξυραφιού 600 οικογένειες» γράφει στο κύριο της θέμα ότι το ώριμο και κατεπείγον στεγαστικό έργο στη Λεμεσό παραμένει στα χαρτιά, προσθέτοντας ότι εν μέσω πιέσεων το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του να προχωρήσει με το σχέδιο προσιτής κατοικίας.

Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση παραμένει ‘αδρανής’ για το χαλλούμι παρά τη νέα αντιπαράθεση και σημειώνει ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι έδωσαν περιθώριο χρόνου και προειδοποιήσαν για καταγγελία στην ΕΕ και διαμαρτυρία στο Προεδρικό στις 23 Οκτωβρίου.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι η απόσυρση των μέτρων για ρεύμα και καύσιμα έφερε την ακρίβεια και σημειώνει ότι ο ΔΗΣΥ ζητά από την Κυβέρνηση επαναφορά πρόσθετων μέτρων.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Ύποπτες σκιές στην ανάθεση του ηλεκτρονικού πορτοφολιού» γράφει στο κύριο του θέμα ότι έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας εντόπισε παρατυπίες στη μέθοδο που ακολουθήθηκε. Σε άλλο του θέμα αναφέρεται σε γραφεία σε διαστάσεις διαμερισμάτων για αξιωματούχους-υψηλόβαθμους υπαλλήλους του Δημοσίου, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το 2015.

Αλλού γράφει ότι ο πληθωρισμός έκανε σημαντικό άλμα την περίοδο Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, με την αύξησή να είναι υψηλότερη συγκριτικά με την πλειοψηφία των άλλων κρατών της ευρωζώνης.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ο κρυφός πόλεμος των νοσοκομείων» γράφει ότι τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη ένας κρυφός πόλεμος μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων με τους γιατρούς, όπως αναφέρει, του δημοσίου να διαμαρτύρονται και να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.

Σε άλλο του δημοσίευμα γράφει ότι το πιο μεγάλο αστικό άλσος της Λάρνακας, το Παττίχειο Πάρκο, αλλάζει μορφή με 5 εκατομμύρια ευρώ και ένα εντυπωσιακό σχεδιασμό. Αλλού γράφει ότι έγιναν 25,5 εκατομμύρια εξυπηρετήσεις πολιτών σε 18 χρόνια από τα ΚΕΠ.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Σε ανισότητες οδηγούν οι πολιτικές για φθηνή αρρύθμιστη εργασία» γράφει στο κύριό της θέμα ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει θεατής στην εκμετάλλευση, σύμφωνα με δηλώσεις της ΓΓ της ΠΕΟ.

Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται σε επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, Γιαννάκης Γαβριήλ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την εφαρμογή της μεταβατικής συμφωνίας για το χαλλούμι. Αλλού αναφέρεται σε ‘φρένο’ από την Κυβέρνηση για αξιοποίηση της πρώην βιοτεχνικής περιοχής Παμπούλας.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Λογοδοσία και εντιμότητα στην πολιτική» γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο σύστημα.

Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία με λεζάντα ότι ένας κτηνίατρος και μέλη της θήρας και πανίδας τοποθέτησαν σε έναν γύπα συσκευή εντοπισμού GPS κοντά στο χωριό Κορφή. Γράφει επίσης ότι ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το νέο κτήριο της νομικής υπηρεσίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Ζήνωνας Σωκράτους
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: