Για 16η μέρα η μάχη με τις φλόγες στον Έβρο: Νότια της Δαδιάς το κύριο μέτωπο * Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για 5 περιφέρειες της χώρας [video]

FILE PHOTO: Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση της φωτιάς μετά από αναζωπύρωση στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ




Μεταξύ Λευκίμμης και Προβατώνα, νότια του Σουφλίου στον κεντρικό Εβρο, εντοπίζεται το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς που παραμένει ενεργή και καταστροφική για 16η συνεχή ημέρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Ιωάννη Αρτοποιό.

Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο κ.Αρτοποιός στην ΕΡΤ, η  μάχη των πυροσβεστών εστιάζεται στην περιοχή νοτίως της Δαδιάς, όπου έχουν δράσει αποτελεσματικά τις τελευταίες ώρες οι  πυροσβεστικές δυνάμεις με διεθνή συνδρομή.

Στα μέτωπα του Εβρου επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 πυροσβεστικά οχήματα, με 16 πεζοπόρα τμήματα και 17 εναέρια μέσα που θα επιχειρήσουν στην περιοχή την Κυριακή.

«Ενώ πιάνουμε το ένα μέτωπο, ξεπηδούν νέα μέτωπα», είπε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, κάνοντας λόγο για 19 πυρκαγιές συνολικά στον Εβρο μόνο στις 21 Αυγούστου.

«Χτες επιχειρούσαμε στη Δαδιά. Αν δει κανείς τον χάρτη, από τη Δαδιά ως τη Λευκίμμη και τον Προβατώνα είναι 25 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα μέτωπο που ξεπήδησε από το πουθενά», τόνισε, επισημαίνοντας και τις έρευνες που διεξάγονται σε συνεργασία με την ΕΥΠ για την εξακρίβωση των αιτίων όλων αυτών των μετώπων.

Ο κ. Αρτοποιός πρόσθεσε ότι πέρα από το μέτωπο μεταξύ Λευκίμμης και Προβατώνα, «σχεδόν όλα τα άλλα μέτωπα έχουν αντιμετωπιστεί».

Τόνισε ότι από εδώ και πέρα «δεν θα είναι υπόθεση μιας μέρας προκειμένου να σβηστεί και το τελευταίο καντιλάκι, όμως η φωτιά είναι πλέον πιο αντιμετωπίσιμη».




Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σε επιφυλακή βρίσκονται σήμερα, Κυριακή, οι Αρχές της χώρας αφού προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για πέντε περιφέρειες, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε εχθές η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Αττικής συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)

– Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Έβρου)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Λακωνίας)

 

 

«Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας και διαφθοράς εντός της Ελληνικής Αστυνομίας»: Δήλωση Οικονόμου μετά τις συλλήψεις επίορκων αστυνομικών

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: