“Φιλιππινέζα” του Προέδρου Χριστοδουλίδη ο ΔΗΣΥ, γράφει ο κυριακάτικος Τύπος: Πρωτοσέλιδα για το Κυπριακό και τον Ταγίπ Ερντογάν

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΠτΔ) προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) για συμμετοχή στο Υπουργικό συνεχίζει να αποτελεί θέμα στον Τύπο. Δεσπόζουν επίσης οι προοπτικές για εξελίξεις στο Κυπριακό με το σκηνικό να μεταφέρεται στη Νέα Υόρκη αυτή τη βδομάδα, η συνέντευξη του ΠτΔ προς τ/κ κανάλι, η ακρίβεια, και άλλα θέματα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Ζητείται Φιλιππινέζα στο Προεδρικό» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η πρόταση Χριστοδουλίδη για συμμετοχή του ΔΗΣΥ στο Υπουργικό προσβάλλει τις αποφάσεις της ηγεσίας και του κόμματος και περιφρονεί τη βούληση του κυπριακού λαού.

Προβάλλει επίσης τη συνέντευξη του Προέδρου στο τουρκοκυπριακό κανάλι Cenc TV στην οποία καλεί τον Τατάρ να καθίσουν και να μιλήσουν για να απαντήσουν στις ανησυχίες τους. Σε άλλο θέμα η «Α» κάνει λόγο για «κυβερνητική αδιαφορία» για το κόστος της ενέργειας και γράφει για τις τιμές των καυσίμων σε κατεχόμενα και ελεύθερες περιοχές.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Οι Ελληνοκύπριοι ξανά μπροστά στο Κυπριακό» και γράφει ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν πειστεί από τις έως τώρα κινήσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη και ότι όλα θα κριθούν μετά τη συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Αλλού αναφέρεται σε καταγγελίες του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας, Τάσου Κουνούδη ότι «εταιρείες – μούφα» απορροφούν κονδύλια του ΙδΕΚ. Αναφέρει επίσης ότι έχει δημιουργηθεί για τη δράση της υφυπουργού Ειρήνης Πική ένας υπερμεγέθης εποπτικός θεσμός που βρίσκεται πάνω από τους Υπουργούς.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Θα τους ψήσει το ψάρι στα χείλη» γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη με εκβιαστική ατζέντα την ώρα που οι βασικοί παίκτες φαίνεται «να κρέμονται από τα χείλη του».

Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη του Γεώργιου Μπαμπινιώτη στον «Φ» με αφορμή τις διαλέξεις που κάνει αυτές τις μέρες στην Κύπρο, στην οποία αναφέρει ότι οι λέξεις δεν γνωρίζουν μοναξιά. Γράφει επίσης ότι η Μαραθάσα βρίσκεται σε παλμούς μεγάλων έργων.

Η «Χαραυγή» στο κύριο πρωτοσέλιδο θέμα της με τίτλο «Χαμηλοί μισθοί και υψηλές τιμές ενοικιαγοράς κατοικίας βάζουν φρένο στους νέους» αναφέρεται σε απλησίαστες τιμές την ώρα που η εκμετάλλευση φτάνει σε άλλα επίπεδα.

Προβάλλει αλλού την ειδική σχέση για την Τουρκία η οποία οδήγησε σε αποχή στην ψήφιση της έκθεσης από τους Κύπριους Ευρωβουλευτές. Γράφει επίσης ότι οι οργανώσεις ασθενών, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Μυοπαθών, καλύπτουν τα κενά του κράτους.

Η αγγλόγλωσση «Sunday Mail» με τίτλο «Το κοινό που κινείται στους δρόμους είναι παγιδευμένο στα αυτοκίνητά του» γράφει στο κύριο της θέμα ότι σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη, ο μόνος τρόπος για μείωση των ρύπων είναι η χρήση περισσότερων δημοσίων συγκοινωνιών.

Αλλού προβάλλει τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στο τουρκοκυπριακό κανάλι Cenc TV όπου τονίζει ότι όλοι θα πληρώσουν το τίμημα αν δεν επιλυθεί το Κυπριακό. Γράφει επίσης ότι η Κύπρος βλέπει δεκαπλάσια αύξηση των εισαγωγών από την Τουρκία και αναμένονται περισσότερες.

Η εβδομαδιαία «Η Καθημερινή» υπό τον τίτλο «Η μάχη του ΔΗΣΥ για Λευκωσία» προβάλλει στο κύριο της θέμα ποιοι διεκδικούν το χρίσμα του Δημάρχου της πρωτεύουσας στο Δημοκρατικό Συναγερμό και αναφέρει ότι ήδη έκανε εξαγγελία ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Κωνσταντίνου ενώ ενδιαφέρονται ο Χρύσανθος Φάκας και ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Γράφει αλλού ότι η εφημερίδα απευθύνθηκε σε επιστήμονες για να αναζητηθούν οι βασικές προκλήσεις για την επόμενη ημέρα στη Θεσσαλία. Προβάλλει επίσης συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλαου Παπαδόπουλου όπου αναφέρει ότι δεν είναι αισιόδοξος για το Κυπριακό.

H εβδομαδιαία «Η Σημερινή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Τουρκικό τείχος στον ΟΗΕ σπρώχνει σε συμπληγάδες Πρόεδρο και Γκουτέρες» και γράφει ότι το τουρκικό τείχος στον ΟΗΕ επιδιώκει να κλείσει τις διαδικασίες εξόδου από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το Κυπριακό.

Γράφει αλλού ότι άνω κάτω είναι ο ΔΗΣΥ, με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες αλλά και για όσα έγιναν φανερά και παρασκηνιακά. Γράφει επίσης ότι έρχεται νέα «καταιγίδα» ακρίβειας ενώ επιστρέφει το “e-kalathi”.

ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Πλημμύρες, ΔΕΘ και εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχούν στον κυριακάτικο Τύπο: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: