Η καταιγίδα Daniel δείχνει τα δόντια της και στην Αθήνα: Παρασύρθηκαν άνθρωποι σε δρόμους – ποτάμια [videos]

Στιγμιότυπο από βίντεο του ΑΝΤ1




Την πρώτη επέλαση της κακοκαιρίας Daniel δοκιμάζει η Αθήνα από τις 5 το απόγευμα, με αστραπές, κεραυνούς, δυνατούς ανέμους και έντονη βροχόπτωση, γεγονός που προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος στην πρωτεύουσα.

Μετά από ολιγόωρη διακοπή, στις 7 το απόγευμα κανονικά διεξήγετο η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Ποσειδώνος και Κωνσταντίνου Καραμανλή καθώς και στην οδό Πειραιώς, τμήματα των οποίων είχαν κλείσει νωρίτερα λόγω συσσώρευσης υδάτων.




Eπιπλέον σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική έχει προχωρήσει η Αστυνομία.

Ειδικότερα η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων στους εξής δρόμους:

-Στην οδό Αγ. Παρασκευής από το ύψος της οδού Αετόπετρας στην περιοχή των Αχαρνών

-Στην οδό Ηρωών Πολυτεχνείου από το ύψος της υπόγειας γέφυρας στην περιοχή της Μαγούλας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.




-Στην οδό Αγίας Φιλοθέης στην περιοχή Πικερμίου από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Παράλληλα λόγω πτώσης δένδρου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Ωκεανίδων στην περιοχή της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα.

 

Τέλος, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα.

Μετρό 

Κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια του Μετρό σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 του Πειραιάς- Κηφισιά, ενώ κλειστός παραμένει προσωρινά ο σταθμός του Μετρό Ευαγγελισμός, λόγω εισροής υδάτων στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους.

Οι συρμοί, σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Στο δίκτυο του Τραμ σημειώνονται κατά τόπους καθυστερήσεις στα δρομολόγια ανάλογα με την ένταση των καιρικών φαινομένων.

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία

Από την έναρξη της εκδήλωσης των ακραιων καιρικών φαινομένων ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειας Αττικής, βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Απο νωρίς σήμερα τοποθετηθηκαν σε επιλεγμένα σημεία και βρίσκονται σε ετοιμότητα: 14 αντλίες, 9 μηχανήματα έργου (5 JCB, 4 φορτηγά) καθώς και 4 αποφρακτικά μηχανήματα.

Τις προηγούμενες ημέρες, μετά και από τη διευρυμένη σύσκεψη με τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και τους προϊσταμένους των αρμόδιων τμημάτων, ελήφθησαν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και της ευθύνης της Περιφέρειας (καθαρισμός φρεατίων, καθαρισμός ρεμάτων, κλπ).

 

Σκηνικό δυστοπίας στον Βόλο: 200.000 άνθρωποι χωρίς ρεύμα, νερό και επικοινωνίες για 30 ώρες, βούλιαξαν τα χωριά του Κιλελέρ [photos, videos]* Συνεχής ενημέρωση

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: