Ελπίζει ο …ΔΗΣΥ για την Τουρκία! Πλήρης ικανοποίηση από το ΔΗΚΟ για την επιτυχή ολοκλήρωση της νέας τριμερούς συνόδου Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Benjamin Netanyahu σε συνάντηση, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) εκφράζει την πλήρη ικανοποίηση του για την επιτυχή ολοκλήρωση της νέας τριμερούς συνόδου μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του:

Οι σχεδιασμοί για ενεργειακή διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, για νέες οδούς φυσικού αερίου και ευρύτερα για ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών στον τομέα της ενέργειας και της οικονομίας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η έκβαση της συνόδου και οι δημόσιες τοποθετήσεις των τριών ηγετών ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας και φέρνουν την Κύπρο πιο κοντά στην εφαρμογή των ενεργειακών της σχεδιασμών.

Θέση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να προχωρήσουν απρόσκοπτα και να εφαρμοστούν. Και είναι μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο που το ΔΗΚΟ στηρίζει και επικροτεί την στρατηγική που ακολουθεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

  • Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για τριμερή Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ

Διαπιστώνουμε με ικανοποίηση τη συνέχιση των τριμερών συνεργασιών, οι οποίες είναι άμεσα συνυφασμένες με τον στρατηγικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η χώρα μας στην περιοχή.

Είναι γεγονός ότι μέσα από τις τριμερείς δημιουργείται το κατάλληλο υπόβαθρο για πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ υπηρετείται ταυτόχρονα η ασφάλεια και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι πάγια θέση μας ότι οι τριμερείς συνεργασίες πρέπει να συνεχιστούν με γνώμονα την ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση και χωρίς να αποκλείεται καμία χώρα.

Είναι μέσα από τη σύζευξη κοινών συμφερόντων που θα παραχθούν κίνητρα και οφέλη για όλους.

Ελπίζοντας πως τα οφέλη των ευρύτερων συνεργασιών στην περιοχή θα επενεργήσουν ως κίνητρο και για την Τουρκία, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επανέναρξης των συνομιλιών για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος.

Χωρίς σχόλιο-επιβεβαίωση από τον Πούτιν η αναφορά του Ερντογάν στα ρωσικά «Προξενικά γραφεία» στην κατεχόμενη Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: