Εκτός συζήτησης η αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού, δηλώνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης: Θα επιμείνει προφανώς στη φιλοτουρκική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, Φωτό ΓΤΠ – ΡΙΟ




Η αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού είναι εκτός συζήτησης, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στην ετήσια συνάντηση της PwC Κύπρου στη Λεμεσό, προσθέτοντας πως αυτή είναι η θέση όχι μόνο της ελληνοκυπριακής πλευράς αλλά και της διεθνούς κοινότητας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει συγκεκριμενοποιηθεί κάποιο πρόγραμμα για το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι το πρόγραμμα έχει δοθεί στη δημοσιότητα και σε αυτό δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κοινή συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων .

«Είμαστε σε επαφή με τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρότι δεν είθισται να γίνονται συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με Ευρωπαίους ηγέτες, έχω διευθετήσει συνάντηση και με τον κ. Μισέλ και με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ακριβώς για να δούμε και αυτοί μέσα από τις επαφές με τον Γενικό Γραμματέα πώς μπορούν να μας βοηθήσουν», πρόσθεσε.

  • Ερωτηθείς για την δήλωση του κ. Τατάρ ότι δεν θα συμμετάσχει σε μία κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το γεγονός ότι φαίνεται να εμμένει στη θέση αυτή στο πλαίσιο της θέσης του για αλλαγή στη βάση λύσης του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:
  • «Όλα αυτά είναι εκτός συζήτησης, η αλλαγή βάσης λύσης του Κυπριακού, και αυτό δεν είναι μόνο θέση της δικής μας πλευράς, είναι η θέση της διεθνούς κοινότητας».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πάει στην Αθήνα για να τιμήσει τους εφοπλιστές: Το Σάββατο αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη και την έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: