Δραματικές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πάνω σε στέγες σπιτιών, μέσα σε τόνους λάσπης: Στη μάχη σωσίβιες λέμβοι, οχήματα του στρατού και super puma [videos]

Φωτογραφία: Hellas Journal




Σε εξέλιξη είναι δραματικές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ακόμη από αέρος, και θαλάσσης σε περιοχές στην Καρδίτσα από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που έχει αφήσει πίσω της τέσσερις νεκρούς, τουλάχιστον έξι αγνοουμένους ενώ δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, στην Αγία Τριάδα είναι εγκλωβισμένα 20 άτομα και 6 αγνοούνται, στα Μεγάλα Καλύβια 40 άτομα βρίσκονται σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα επίσης σε σπίτια».

Συνολικά, όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, έχουν πραγματοποιηθεί 885 διασώσεις ενώ προσέθεσε ότι επιχειρησιακά, χρησιμοποιούνται πέραν των οχημάτων ειδικές σωσίβιες λέμβοι, οι οποίες συνεχίζουν από χτες τους απεγκλωβισμούς




Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τις διασώσεις ανθρώπων από ελικόπτερα και στρατό.

Φωτογραφία από τις επιχειρήσεις του στρατού στην Αστρίτσα Καρδίτσας. Πηγή: Hellas Journal

Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα από τον απεγκλωβισμό γυναίκας που ήταν μέσα στο νερό στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας από το ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής.

Φωτογραφία: Hellas Journal

Σε άλλο βίντεο καταγράφεται η διάσωση ηλικιωμένου άντρα από τη στέγη του σπιτιού του στην ίδια περιοχή.

Δραματικές διασώσεις πατέρα – παιδιού και δύο γυναικών

Διασώστες απεγκλώβισαν από αέρος έναν πατέρα με το παιδί του και δύο γυναίκες από το χωριό Αγιά Τριάδα Καρδίτσας.

Φωτογραφία από τις επιχειρήσεις του στρατού στην Αστρίτσα Καρδίτσας. Πηγή: Hellas Journal

Στο γήπεδο της Καρδίτσας μεταφέρονται με τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής οι διασωθέντες από τις πληγείσες περιοχές. Εκεί τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. Στο σημείο ασθενοφόρα αλλά και πολλοί εθελοντές. Όσοι χρειάζονται νοσηλεία μεταφέρονται στο νοσοκομείο και όσοι χρειάζονται στέγη μεταφέρονται στο Α’ Δημοτικό σχολείο.

 

Για βιβλική καταστροφή κάνει λόγο στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, αναφερόμενος στις τεράστιες και ανυπολόγιστες ζημιές που δέχθηκε η περιοχή από την κακοκαιρία Daniel τις τελευταίες ημέρες.

 

Ο ίδιος, όπως μας λέει, είναι εγκλωβισμένος στο σπίτι του λόγω του ύψους του νερού που βρίσκεται έξω από αυτό και φτάνει στα δύο μέτρα, ενώ θεωρεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι ήρθαν πέντε βάρκες που θα βοηθήσουν σημαντικά στον απεγκλωβισμό κατοίκων του δήμου καθώς μόνο αυτές έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τα σπίτια και να μεταφέρουν τους πολίτες με ασφάλεια σε άλλο χώρο.

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μία μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού, δια θαλάσσης, δεκάδων ανθρώπων, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, από τον οικισμό Μικρό του Πλατανιά, στο Νότιο Πήλιο.

Στον οικισμό είχαν αποκλεισθεί από την Τρίτη το πρωί πάνω από 150 άνθρωποι, αφού καταστράφηκε ολοσχερώς ο δρόμος που καταλήγει στο παραθαλάσσιο θέρετρο και οι αποκλεισθέντες ήταν όλοι τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στην περιοχή.




Ο απεγκλωβισμός όλων των ανθρώπων ήταν αδύνατος από ξηράς και γι’ αυτό ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, σε συνεννόηση με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, έστειλαν το τουριστικό σκάφος «Ταρζάν» που κατάφερε να προσεγγίσει την ακτή και να παραλάβει τελικά 105 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς, που βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση μετά από 3 ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό και τρόφιμα, καθώς είχαν εξαντληθεί οι προμήθειες των ξενοδοχείων και των πανσιόν.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα και δεύτερη προσπάθεια απεγκλωβισμού εκατοντάδων κατοίκων και ξένων τουριστών από τον Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου με τη συμμετοχή του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού και μελών της Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον Πλατανιά έχουν εγκλωβιστεί και σερβικά λεωφορεία που μετέφεραν τουρίστες από τη γειτονική χώρα.

Ανοχύρωτο κράτος με χαρακτηριστική αδράνεια από κρατικό μηχανισμό και τοπική αυτοδιοίκηση: Ήδη 4 νεκροί, φόβοι για δεκάδες – Εκατοντάδες αγνοούμενοι στη… θάλασσα του κάμπου της Καρδίτσας [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: