«Δεδομένη η προσήλωση στη διασφάλιση συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης»: Xαιρετισμός Χριστοδουλίδη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒ

FILE PHOTO: O Nίκος Χριστοδουλίδης. Φωτό: ΓΤΠ ΡΙΟ




Η προσήλωση της κυβέρνησης στη διασφάλιση συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης είναι δεδομένη και αμετάκλητη, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε χαιρετισμό του κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΕΒ, στη Λεμεσό.

Υπογράμμισε πως το τρίπτυχο το οποίο ακολουθεί η κυβέρνηση, περιλαμβάνει τη δημοσιονομική υπευθυνότητα, ένα σταθερό χρηματοπιστωτικό τομέα και θαρραλέες μεταρρυθμίσεις.

Διεμήνυσε την ίδια στιγμή, πως όλες οι πολιτικές αποφάσεις της Κυβέρνησης έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο και την επίλυσή χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες, όπως το στεγαστικό, το κυκλοφοριακό και το μεταναστευτικό.

Απευθυνόμενος στις τράπεζες, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε πως θα πρέπει να κατανοήσουν ότι σε χρονιές όπως η φετινή – κατά τις οποίες τα κέρδη τους είναι αυξημένα – είναι σημαντικό να προβαίνουν σε κινήσεις που θα βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στο σχέδιο φωτοβολταϊκά για όλους, σημείωσε ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες και θα περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ως προς το στεγαστικό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως την πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου, ο υπουργός Εσωτερικών θα ανακοινώσει συγκεκριμένα προγράμματα με πλάνο τετραετίας.

ΠΗΓΗ: riknews.com.cy

Η Βικτώρια Νούλαντ έριξε στο τραπέζι όνομα θα μπορούσε να αναλάβει απεσταλμένος στο Κυπριακό: Τι συζητήθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: