Blue Horizon: «Συγγνώμη» από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μετά το σάλο που πυροδότησαν οι δηλώσεις του: Μέγα λάθος… [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο του ΑΝΤ1




Συγγνώμη για την -τουλάχιστον ατυχή- διατύπωσή του με την οποία εξίσωσε θύμα και δράστες του αποτρόπαιου περιστατικού στο πλοίο Blue Horizon αναγκάστηκε να ζητήσει τελικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά τον δίκαιο σάλο και τις αντιδράσεις που πυροδότησε.

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ΑΝΤ1 ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε:

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας.

 

Αποπομπή ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Μάς έχει σοκάρει η αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη ενώ προσπαθούσε να μπει στο πλοίο με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης», αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και προσθέτει:

«Πρόκειται για μία απάνθρωπη πράξη που δεν αντιστοιχεί στον πολιτισμό και στην δημοκρατική κοινωνία μας. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άρα καμία προσπάθεια να κανονικοποιηθούν και να δικαιολογηθούν τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του κόμματος, χαρακτηρίζει «κατάπτυστη και απάνθρωπη τη δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας, κ. Βαρβιτσιώτη, η οποία εξισώνει το θύμα, τον Αντώνη Καρυώτη με τους θύτες, αυτούς που τον δολοφόνησαν» και προσθέτει: «Είναι παράδοξο το ότι παραμένει ακόμη στη θέση του. Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταδικάσει τη δήλωση αυτή και να τον αποπέμψει».

 

Αναφέρεται «στις αβελτηρίες» στον κρατικό μηχανισμό για τις πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, λέγοντας: «αυτή τη στιγμή δίνεται ακόμη μία πολύ μεγάλη μάχη από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους πολίτες και εθελοντές για να αντιμετωπιστεί αυτή η έκτακτη κατάσταση και εχθές και σήμερα απέναντι σε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, το οποίο μάς δείχνει και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Προτεραιότητα είναι τώρα η ασφάλεια των πολιτών και των ανθρώπων που επιχειρούν και η προστασία των περιουσιών των πολιτών. Πρέπει λοιπόν να τους στηρίξουμε και στη συνέχεια θα κάνουμε και μία πολιτική συζήτηση για τη διαχείριση της κατάστασης».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι είχε πει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στις επίμαχες δηλώσεις του




 

 

Ποινικές διώξεις σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων για την κτηνωδία στο Blue Horizon [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: