Ασταμάτητος ο Τζόκοβιτς κατέκτησε το US Open, νίκησε στα τρία σετ τον Μεντβέντεφ: Εφτασε στο ασύλληπτο ρεκόρ των 24 τίτλων

File Photo Novak Djokovic of Serbia react to winning a point against Ben Shelton of the United States during their men’s singles semifinal round match during the US Open Tennis Championships at the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, 08 September 2023. EPA, JUSTIN LANE




Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πραγματοποιώντας ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση νίκησε στα τρία σετ τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και κατέκτησε το φετινό US Open.

Ο Σέρβος σταρ ήταν πραγματικά αλάνθαστος και επικράτησε με 3-0, 6-3, 7-6 (5), 6-3. Αυτός ήταν ο 24 Gram Slam τίτλος για τον Τζόκοβιτς που συνεχίζει να γράφει Ιστορία που έχει κατακτήσει μόνο η Μάρκγαρετ Κορτ.

Στον αγώνα ο Ρώσος μπόρεσε να αντισταθεί μόλις στο δεύτερο σετ κι αυτό δεν ήταν αρκετό για να απειλήσει τον Τζόκοβιτς. Με αυτό το τρόπαιο ο Σέρβος σταρ θα επιστρέψει στην πρώτη θέση του ράκινγκ λιστ μετά από τρεις μήνες.

Ο Τζόκοβιτς από σήμερα (11/9) θα είναι ξανά στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης, επιστρέφοντας στην κορυφή μετά από σχεδόν τρεις μήνες.

 

Ο αγώνας

Στο 1ο σετ, ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε “ζεστός”, αφού βρήκε ένα break πολύ νωρίς στο ματς, κάνοντας το 3-0. Στη συνέχεια προστάτευσε άψογα το σερβίς του, για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-3.

Το 2ο σετ ήταν επικό, καθώς θα μπορούσε από μόνο του να είναι ένας ολόκληρος αγώνας τένις, αφού κράτησε 1 ώρα και 45 λεπτά!

Ήταν απόλυτα ισορροπημένο σετ, δεν υπήρξε κανένα break και η διακύμανση ήταν συγκλονιστική, με το έβδομο και το όγδοο game να μα χαρίζουν τρομερές στιγμές αφού χρειάστηκαν περισσότερα από δώδεκα λεπτά για να κριθούν, με τους δυο τενίστες να μας καθηλώνουν με τη “μονομαχία” τους.

Έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Μεντβέντεφ έκανε πρώτο mini break, αλλά ο Τζόκοβιτς ανέτρεψε το σκηνικό για να κλείσει το δεύτερο σετ με 7-6 (5) μετά από μία ώρα και 45 λεπτά!

Το 3ο σετ ήταν διαφορετικό και η κούραση ήταν εμφανής και για τους δυο παίκτες. Ο Μεντβέντεφ φάνηκε να έχει και κάποια ενόχληση στον αριστερό του ώμο, παίρνοντας ιατρικό τάιμ άουτ πριν ξεκινήσει το σετ. Έγιναν 3 break και ήταν συνεχόμενα σ’ αυτό το σετ, με τον Τζόκοβιτς να παίρνει αρχικά το προβάδισμα με 3-1.

 

Ο Ρώσος μείωσε σε 3-2, παίρνοντας κάποια “δώρα” από τον Σέρβο που φάνηκε και εκείνος “λαβωμένος” από την απίστευτη “μάχη” του 2ου σετ, αλλά ο Νόβακ δεν “χάρισε” το προβάδισμά του και τελείωσε τη δουλειά στο 9ο game, σερβίροντας για το 6-3, έπειτα από 3 ώρες και 17 λεπτά αγώνα.

Κάπως έτσι ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε πλέον στο ασύλληπτο ρεκόρ των 24 τίτλων.

 

 

Με πληροφορίες από ertnews, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η Ελλάδα ισοπέδωσε το αδύναμο Γιβραλτάρ με 5-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια: Για τα προκριματικά του Euro 2024

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: