Αγρια νύχτα στον καταποντισμένο Βόλο: Συνεχείς έρευνες για αγνοούμενους, ποιές περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία Daniel την Τετάρτη* Ζωντανοί εντοπίστηκαν οι δύο Αυστριακοί στο Πήλιο

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του OPEN




Ζωντανοί εντοπίστηκαν στις 10:30 το βράδυ της Τρίτης οι δύο Αυστριακοί που αγνοούνταν στο Νότιο Πήλιο καθώς η κακοκαιρία συνεχίζει να σφυροκοπά τη Μαγνησία, τις Σποράδες και άλλες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δυνάμεις της ξεκίνησαν αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό των Αυστριακών καθώς υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες ότι είχαν χαθεί τα ίχνη τους από την Ξινόβρυση, χωριό του Νοτίου Πηλίου.

Το ζευγάρι εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Μετά τον εντοπισμό των δύο Αυστριακών, εξακολουθούν να αγνοούνται άλλα τρία άτομα.

Η νύχτα αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, καθώς τα φαινόμενα θα επιμείνουν και θα είναι εξίσου έντονα τις επόμενες ώρες, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Αργά το βράδυ η ΕΜΥ εξέδωσε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της στο οποίο αναφέρει:

Σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

β. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.




Αυριο Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Η επέλαση της της κακοκαιρίας Daniel στον νομό Μαγνησίας είναι σαρωτική, καθώς ολόκληρη η πόλη του Βόλου μοιάζει να έχει βουλιάξει κάτω από τους τόνους υδάτων που προκαλούν οι αδιάκοπες καταιγίδες και ενώ σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, η κακοκαιρία Daniel κατέρριψε ήδη το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής στη χώρα.

  • Η κυκλοφορία προς το νότιο Πήλιο διακόπηκε διότι κατέρρευσε η γέφυρα στην περιοχή της Μπούφας επί της εθνικής οδού Βόλου – Νεοχωρίου – Αργαλαστής.

Μέσα στην πόλη του Βόλου λόγω των βλαβών στα δίκτυα, δεν υπάρχει ηλεκτρικό, νερό, ίντερνετ και τηλέφωνο.

Επίσης στον Βόλο έχουν πλημμυρίσει οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Τσαλαπάτα, του πρώην εργοστασίου που στεγάζει εκθέματα και εργαστήρια για την ιστορία της πλινθοκεραμοποιίας και το μνημείο αυτό της βιομηχανικής μας κληρονομιάς θάφτηκε στις λάσπες .

Στην Βόλο δεν θα λειτουργήσουν αύριο οι αστικές συγκοινωνίες, ενώ δεν υπάρχουν τρένα και δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ , ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Είχε προηγηθεί η κατάρρευση πτέρυγας γηροκομείου στον Βόλο.


Στο γηροκομείο, φιλοξενούνταν 94 άτομα. Δεν κινδυνεύσε κάποιος από τους ηλικιωμένους.

Το Γηροκομείο που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της πόλης εκκενώθηκε, όταν κατέρρευσε ο τοίχος της παλαιάς πτέρυγας δίπλα από την οποία περνάει το ρέμα του Κρυσπίδωνα.

Πρόκειται για το ρέμα που έχει προκαλέσει λόγω υπερχείλισης, τα περισσότερα προβλήματα στην πόλη του Βόλου.

Οι τρόφιμοι του Γηροκομείου μεταφέρθηκαν σε πρόσκαιρη δομή που δημιουργήθηκε για να τους φιλοξενήσει με ασφάλεια.




Σχεδόν ταυτόχρονα διατασσόταν η εκκένωση του Κέντρου Υγείας της Αργαλαστής, στο νότιο Πήλιο, με στόχο την προστασία των έξι εργαζομένων και των δύο πληρωμάτων του ΕΚΑΒ που βρίσκονται σε αυτό.

Δημιουργήθηκε δομή στο δημαρχείο του νότιου Πηλίου, στην οποία μεταφέρθηκαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στο χώρο του Κέντρου Υγείας παρέμειναν μόνο δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων και παροχή βοήθειας.

Πλημμύρα και στο νοσοκομείο, αναβλήθηκαν χημειοθεραπείες

Επιπλέον, αναβλήθηκαν χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο Βόλου, καθώς πλημμύρισε το δωμάτιο που πραγματοποιείται η διύλιση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πραγματοποίηση του σημερινού προγράμματος.

Από τη διοίκηση ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθούν αύριο κανονικά με εφεδρικό μηχάνημα.

Μεγάλα τμήματα της περιοχής του Βόλου,της Νέας Ιωνίας και των προαστίων της πόλης εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα.




Το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 σε όλη την περιοχή της Μαγνησίας υπενθυμίζοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα, πλην των ειδικών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Σε ολόκληρη την περιοχή του Βόλου δεν κινείται κανένα όχημα, καθώς τα νερά έχουν καταλάβει τα πάντα και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δρόμους, ειδικά στην περιοχή του Πηλίου, όπου οδοστρώματα έχουν υποχωρήσει και ολόκληροι δρόμοι έχουν καταστραφεί εντελώς από τη μανία του νερού.

Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις των ειδικών θα συνεχιστεί και για τις επόμενες ώρες, χωρίς να μειωθεί η ένταση των φαινομένων.

Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.




Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ:

Την Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη.

Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις βραδινές ώρες σήμερα, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Συνοπτικά, η κακοκαιρία θα κινηθεί (ή θα παραμείνει):

Θεσσαλία
Σποράδες
Πιερία
Β. Εύβοια
Φθιώτιδα
Αργολίδα
Κρήτη

Η ουσιαστική αποκλιμάκωση των ακραίων καιρικών φαινομένων θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Πέμπτης.

 

Δραματικές ώρες στον Βόλο που βουλιάζει κάτω από τόνους υδάτων: Πληροφορίες για πέντε αγνοoύμενους* Συνεχής ενημέρωση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: