Δραματικές ώρες στον Βόλο που βουλιάζει κάτω από τόνους υδάτων: Πληροφορίες για πέντε αγνοoύμενους* Συνεχής ενημέρωση

Φωτογρφαία από το ForecastWeatherGreece στο Facebook




Σαρωτική είναι η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στον νομό Μαγνησίας.

Λίγο πριν τις 10:30 το βράδυ εντοπίστηκαν ζωντανοί το ζευγάρι των Αυστριακών, οι οποίοι είχαν παρασυρθεί από ορμητικά νερά στο Νότιο Πήλιο.

Αγνοούμενοι παραμένουν τρεις άνθρωποι από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σύνολο των αγνοουμένων είναι πέντε.

Νωρίτερα με δηλώσεις του (στην Καθημερινή) ο  αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Δημήτρης Παρησσιάδης ανέφερε ότι πέραν του 42χρονου, υπάρχουν άλλοι τέσσερις αγνοούμενοι, γεγονός που εφόσον επιβεβαιωθεί ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στους πέντε.




ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Tην κατάρρευση πτέρυγας γηροκομείου του Βόλου από τα ορμητικά νερά ποταμού είχε ως αποτέλεσμα η πρωτοφανής ένταση της κακοκαιρίας Daniel που μαστίζει τον νομό Μαγνησίας.

Στο γηροκομείο, φιλοξενούνται 94 άτομα και, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος από τους ηλικιωμένους.

Το Γηροκομείο που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της πόλης εκκενώθηκε, εξαιτίας του γεγονότος ότι κατέρρευσε ο τοίχος της παλιάς πτέρυγας δίπλα από την οποία περνάει το ρέμα του Κρυσπίδωνα.

Πρόκειται για το ρέμα που έχει προκαλέσει με την υπερχείλιση, εξαιτίας των ιστορικών όγκων βροχής πάμπολα προβλήματα στην πόλη του Βόλου.

Οι τρόφιμοι του Γηροκομείου μεταφέρθηκαν σε πρόσκαιρη δομή που δημιουργήθηκε για να τους φιλοξενήσει με ασφάλεια.




Την ίδια ώρα εκκένωση διατάχθηκε από την τον διοικητήτης 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου στο Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής, στο νότιο Πήλιο, με στόχο την προστασία των έξι εργαζομένων και των δύο πληρωμάτων του ΕΚΑΒ που βρίσκονται σε αυτό.

Δημιουργήθηκε δομή στο δημαρχείο του νότιου Πηλίου, στην οποία μεταφέρθηκαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στο χώρο του Κέντρου Υγείας παρέμειναν μόνο δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων και παροχή βοήθειας.

Πλημμύρα και στο νοσοκομείο, αναβλήθηκαν χημειοθεραπείες

Την ίδια ώρα αναβλήθηκαν χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο Βόλου, καθώς πλημμύρισε το δωμάτιο που πραγματοποιείται η διύλιση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πραγματοποίηση του σημερινού προγράμματος.

Από τη διοίκηση ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθούν αύριο κανονικά με εφεδρικό μηχάνημα.

Μεγάλα τμήματα της περιοχής του Βόλου,της Νέας Ιωνίας και των προαστίων της πόλης εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα.




Πριν λίγο νέο μήνυμα από το 112 εστάλη σε όλη την περιοχή της Μαγνησίας και υπενθυμίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα, πλην των ειδικών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Σε ολόκληρη την περιοχή του Βόλου δεν κινείται κανένα όχημα, καθώς τα νερά έχουν καταλάβει τα πάντα και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δρόμους, ειδικά στην περιοχή του Πηλίου, όπου οδοστρώματα έχουν υποχωρήσει και ολόκληροι δρόμοι έχουν καταστραφεί εντελώς από τη μανία του νερού.

Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις των ειδικών θα συνεχιστεί και για τις επόμενες ώρες, χωρίς να μειωθεί η ένταση των φαινομένων.

Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.




Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ:

Την Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη.

Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις βραδινές ώρες σήμερα, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Συνοπτικά, η κακοκαιρία θα κινηθεί (ή θα παραμείνει):

Θεσσαλία
Σποράδες
Πιερία
Β. Εύβοια
Φθιώτιδα
Αργολίδα
Κρήτη

Η ουσιαστική αποκλιμάκωση των ακραίων καιρικών φαινομένων θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Πέμπτης.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: