Ξεσάλωσε ο θρασύς Τατάρ: Απειλεί ότι θα ολοκληρώσει το “έργο” (στην Πύλα)! Φυσικά και επεμβήκαμε με τη βοήθεια μιας μπουλντόζας, πρέπει να προστατεύσω τον …”λαό” μου!!!

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ στον κόσμο του. Εν μέσω κρίσης επισκέφθηκε την παράνομη “ομοσπονδία ποδοσφαίρου”. Φωτογραφία από το ψευδοκράτος




Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του στο τουρκικό δίκτυο «Χαμπέρτουρκ», για τις νέες απαράδεκτες και παράνομες εξελίξεις στην Πύλα, είπε ότι «θα ολοκληρώσουμε αυτόν τον δρόμο. Είναι το πιο φυσικό δικαίωμα των κατοίκων αυτού του χωριού να ζουν στη δική τους γη».

Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι «ο ΟΗΕ πάντα ευνοεί την ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια. Συμπεριφέρεται σαν να υπάρχει μόνο η ελληνοκυπριακή πλευρά στο νησί. Παρεμβαίνει στο δρόμο για να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Ο κ. Τατάρ υποστήριξε επίσης, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, ότι «αυτό είναι ένα “κράτος”. Αυτό το “κράτος” έχει μια δύναμη επιβολής του νόμου. Τι θα κάναμε εμείς; Φυσικά και επεμβήκαμε με τη βοήθεια μιας μπουλντόζας. Πρέπει να προστατεύσω τον “λαό” μου».

Παράλληλα με τη νέα τοποθέτηση του κ. Τατάρ, η κατοχική παράνομη ψευτο-«αστυνομία» προχώρησε σε γραπτή ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι το πρωί της Παρασκευής «όταν το προσωπικό της (παράνομης) “γενικής αστυνομικής διεύθυνσης” που εκτελούσε (δήθεν) υπηρεσία στην περιοχή άρχισε να προχωρεί προς τα εμπρός προκειμένου να απομακρύνει τους στρατιώτες και τα οχήματα της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ που εμπόδιζαν τη διέλευση από την περιοχή, συνολικά 15 άτομα της (παράνομης) “γενικής αστυνομικής διεύθυνσης” διακομίστηκαν στο κρατικό νοσοκομείο Αμμοχώστου».

Στην ανακοίνωση υποστήριζεται ότι οκτώ ψευτο-«αστυνομικοί» που μεταφέρθηκαν στο παράνομο «νοσοκομείο» έφεραν σημάδια ξυλοδαρμού. Οι ψευτο-«αστυνομικοί» πήραν εξιτήριο μετά τη θεραπεία τους.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Πύλα, είπε:

«Η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο είναι απαράδεκτη και λανθασμένη. Η συμπεριφορά της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποσκοπεί στην ικανοποίηση της ελληνοκυπριακής πλευράς, βλάπτει την ίδια την ύπαρξη και τη φήμη της στην Κύπρο».

Υποστήριξε ψευδέστατα ότι «η Ειρηνευτική Δύναμη ενέκρινε την κατασκευή των δρόμων Λάρνακας-Δεκέλεις-Αγίας Νάπας και Πύλας-Βοροκλίνης, οι οποίοι κατασκευάστηκαν από Ελληνοκύπριους με (δήθεν) απαλλοτρίωση τουρκοκυπριακών εδαφών. Ως εκ τούτου, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης απέναντι στην τουρκοκυπριακή πλευρά περιέχει σήμερα δύο μέτρα και δύο σταθμά και έχει επιφέρει βαρύ πλήγμα στην αμεροληψία της».

«Όπως ο Πρόεδρός μας έχει δηλώσει ξεκάθαρα και απερίφραστα σε πλατφόρμες του ΟΗΕ, όλοι θα πρέπει να σέβονται πλήρως το γεγονός ότι υπάρχουν δύο “ισότιμοι κυρίαρχοι λαοί” στην Κύπρο. Κανείς δεν μπορεί να μη σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της (παράνομης) “τδβκ”», κατέληξε ο κ. Τσελίκ.

Προηγουμένως ο Φουάτ Οκτάϊ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, για το ίδιο ζήτημα, ανέφερε ότι «καλώ τους αξιωματούχους του ΟΗΕ να αλλάξουν τη στάση τους, η οποία είναι ήδη προβληματική, και να εμπλακούν σε άμεσο διάλογο με την (παράνομη) “τδβκ”».

Διαβάστε: Ο “Βλαδίμηρος” Πούτιν ΔΕΝ επέτρεψε την έκδοση ανακοίνωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας: Θα καταδίκαζε την επίθεση εναντίον των ειρηνευτών του ΟΗΕ στην Κύπρο

Απαράδεκτη ενέργεια του Αντόνιο Γκουτέρες: Λογόκρινε την ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που μιλούσε “για σοβαρό έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”, έκοψε τη φράση ότι “θα διωχθεί στο ακέραιο σύμφωνα με το νόμο”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: