Ξεκίνησε η Πορεία Μνήμης από την Πάφο, θα τερματίσει στη Δερύνεια: 27 χρόνια από τις άνανδρες δολοφονίες των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού (video)

Στον δρόμο της αξιοπρέπειας και της ιστορικής συνείδησης, η γαλανόλευκη παίρνει τη θέση της. Οι μοτοσικλετιστές επιμένουν να κουβαλούν τη μνήμη σε κάθε γωνιά, όπου η γη αντιστέκεται στην επιβολή της λήθης. Κι όπου οδηγεί ο Τάσος και ο Σολωμός, μιας άλλης πάστας ήρωες που δεν αποδέχτηκαν ποτέ την υποστολή της ελευθερίας. Φωτογραφία Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, Facebook




Με το βλέμμα στραμμένο στην κατεχόμενη γη μας και με σύνθημα τη λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» ξεκίνησε χθες το πρωί από το λιμανάκι του Κάτω Πύργου τη μεγάλη πορεία.

Ένα οδοιπορικό Ελευθερίας, με τη συμμετοχή 120 μοτοσικλετιστών, ποδηλατιστών, κολυμβητών, δρομέων ακόμα και σκαφών, μετέδωσε η Μηλίτσα Πολεμίτου στο Omega.

«Θα διέλθουν από διάφορα ιστορικά σημεία θα έχουμε ένα συμβολικό κλείσιμο των οδοφραγμάτων και θα αναδείξουμε την ιστορία και την ταυτότητα μας για να μπορέσουμε να πατήσουμε σαν λαός πρώτα πρέπει να αναδείξουμε την ταυτότητα μας και στη συνέχεια να μάθουμε να αγαπούμε την πατρίδα μας», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού.

«Αυτή τη φορά πέρα από τους μοτοσικλετιστές υπάρχουν κολυμβητές, δρομείς, ποδηλάτες κάθε σύνολο μεταφέρει μια συλλαβή της λέξης ελευθερία», πρόσθεσε ο Κυριάκος Γιάγκου.

Μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες και οι δρομείς κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα Κάτω Πύργου το οποίο έκλεισε συμβολικά για μικρό χρονικό διάστημα. Αφού έψαλαν τον εθνικό ύμνο ξεκίνησαν για τη μεγάλη πορεία η οποία θα τερματιστεί το ερχόμενο Σάββατο στις 9 το βράδυ στο οδόφραγμα Δερύνειας.

«Είναι με ιδιαίτερη τιμή που τους υποδεχόμαστε στον Κάτω Πύργο και για μας έχει ιδιαίτερη σημασία ο συμβολισμός αυτός, της Ελευθερίας, που θέλουν να τονίσουν όλα τα παιδιά σήμερα σε μια περιοχή η οποία έχει δεχθεί τα δεινά της εισβολής και της κατοχής από το 1963 και συνεχίζει να υποφέρει μέχρι σήμερα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου, Νίκος Κλεάνθους.

Ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους των δύο ηρώων βρισκόταν και η Αναστασία, κόρη του Τάσου Ισαάκ.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου θα τιμήσει την αντικατοχική εκδήλωση για την Αμμόχωστο: Παρά την απαράδεκτη πρόσκληση στον ψευτο-“δήμαρχο” της κατεχόμενης πόλης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: