Το καθεστώς των κατεχομένων φτύνει τα Ηνωμένα Έθνη και το Συμβούλιο Ασφαλείας: “Δεν τίθεται θέμα διακοπής των “έργων” μεταξύ Άρσους και Πύλας, δηλώνει…

Ο παράνομος και μη αναγνωρισμένος ψευτο-“υπουργός” εξωτερικών του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου. Φωτογραφία από το παράνομο ψευδοκράτος




Ο λεγόμενος παράνομος “υπουργός” Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, δήλωσε σήμερα ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής των έργων οδοποιίας Άρσους – Πύλας.

Ο Ερτουγρούλογλου ανακοίνωσε επίσης ότι οι επαφές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) (σ.σ.: εννοεί με το ψευδοκράτος) συνεχίζονται και ότι συναντήθηκε με τον Κόλιν Στιούαρτ σήμερα το πρωί.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητήσει σήμερα σε προγραμματισμένη κλειστή συνεδρία του τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή το πρωί στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Πύλας με τις επιθέσεις κατά ειρηνευτών των Ηνωμένων Εθνών, και τους τουρκικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Η συνεδρία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 22:00 ώρα Κύπρου. Στην ατζέντα περιλαμβάνονται διαβουλεύσεις για τη Μέση Ανατολή και για άλλα θέματα. Ένα από αυτά θα είναι η κατάσταση στην περιοχή της νεκρής ζώνης στην Πύλα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το …”έργο” που ξεκίνησαν οι κατοχικές δυνάμεις στα περίχωρα της Πύλας βρίσκεται σε καθεστώς στασιμότητας και το κατοχικό καθεστώς θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον ΟΗΕ, γράφει η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν».

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα επικαλείται ψευτο-«κυβερνητικές» πηγές στα κατεχόμενα και γράφει ότι σε καθεστώς αναμονής είναι ο δρόμος κατεχόμενου Άρσους και Πύλας.

«Οι αρχές σκοπεύουν να συναντηθούν σήμερα με εκπροσώπους των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ για να συζητήσουν την κατάσταση και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα. Η διπλωματία έχει μια τελευταία ευκαιρία», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με την «Γενί Ντουζέν» το πρωί της Δευτέρας στα βόρεια περίχωρα της Πύλας επικρατούσε ηρεμία.

Ενημέρωση μέσω βιντεοκλήσης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επίθεση των κατοχικών δυνάμεων στην Πύλα: Από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: