Την Δευτέρα ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς θα υποβάλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) συναντάται με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά (Α). ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΗΣ




Το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός Εθνικής άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς θα υποβάλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

Ο κος. Χαρδαλιάς εδώ κι έναν μήνα έχει λάβει το χρίσμα της υποψηφιότητας της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής. Επιγραμματικά θυμίζουμε ότι αυτό έγινε όταν από την Πειραιώς αποφασίστηκε πως αποσύρετε η στήριξη στο πρόσωπο του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, στον απόηχο της οργής που προκλήθηκε για τους χορούς του, ενώ η χώρα βρισκόταν σε πύρινο κλοιό.

Η 31η Αυγούστου είναι καταληκτική ημερομηνία που πρέπει να έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων που αφορούν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οπότε και ο κος. Χαρδαλιάς δεν μπορεί να κατέχει μια ακόμη κυβερνητική θέση, αυτή του υφυπουργού Εθνικής άμυνας. Άλλωστε και η συμπλήρωση του ψηφοδελτίου του έως σήμερα υφυπουργού Εθνικής άμυνας βαίνει προς ολοκλήρωση.

Το τελευταίο ταξίδι του Νίκου Χαρδαλιά που ολοκληρώνει τον κύκλο της θητείας στο υπουργείο Εθνικης άμυνας ήταν στα νησιά που είχε επισκεφθεί με την ανάληψη των καθηκόντων του. Έτσι ο κος Χαρδαλιάς αποχαιρέτησε το στρατιωτικό προσωπικό στις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά όπου είδε από κοντά γι’ ακόμη μια φορά την στρατιωτική φρουρά που βρίσκεται στο νησί.

Από εκεί γνωστοποιήθηκε το επόμενο βήμα στην πολιτικη του καριέρα που θέλει να επιστρέψει ως αυτοδιοικητικός.
Το πρωί της Δευτέρας ο Νικος Χαρδαλιάς θα είναι παρόν στην έπαρση σημαίας στο υπουργείο Εθνικής άμυνας και στη συνέχεια θα χαιρετίσει συνεργάτες και επιτελείς στα τέσσερα Επιτελεία.

Από την Παναγιά ο Νικος Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Εδώ από την Παναγιά σ’ αυτή την τελευταία μου επίσκεψη σαν υφυπουργός άμυνας εδώ από το επιτηρητικό μας φυλάκιο, απέναντι από τα τουρκικά παράλια απέναντι απ’ τη Σμύρνη της ιστορίας μας, απ’ τη Σμύρνη της καρδιάς μας. Πραγματικά συγκινημένος αποχαιρετώ από εδώ που ξεκίνησα στις εσχετιές του Αιγαίου αυτό το όμορφο ταξίδι των τεσσάρων τελευταίων ετών ως δημόσιος λειτουργός. Κλείνω ένα ξεχωριστό και του καθήκοντος αλλά και ευθύνης που νομίζω ότι πήρε την αυταπάρνηση.{…} Σε όλη την πολιτική πορεία συνεργασία και η ενότητα αποτέλεσμα να διαπραγματευτείς αξίες ήταν δυνατός φάρος στο δρόμο που εξασφαλίζει την επίτευξη των στόχων η απόφαση μου να αποχωρήσω από κυβερνητικά μου καθήκοντα αλλά και την κεντρική πολιτική σκηνή και θέσω υποψηφιότητα για την θέση του περιφερειάρχη Αττικής πίστεψε με δεν ήταν εύκολη ζύγισα ευθύνες ζύγισα προτεραιότητες αλλά κυρίως μέτρησα την επιθυμία που είναι στοίχημα ζωής μου να υπηρετώ τους πολίτες με προσήλωση.»

Την Δευτέρα στην Σλοβενία ο Δένδιας: Στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Αλληλεγγύη για τη Διεθνή Ασφάλεια»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: