Θράσος χιλίων πιθήκων από τον Ερτουγρούλογλου: Απορρίπτει την Ομοσπονδία ως λύση του Κυπριακού, επιμένει στην απράδεκτη διευθέτηση των “δύο κρατών”

Ο λεγόμενος ψευτο-“υπουργός εξωτερικών” του κατοχικού καθεστώτος, ο απαράδεκτος εθνικιστής, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου. Φωτογραφία από το Omega TV




Δεν υπάρχει πιθανότητα επίλυσης του Κυπριακού με ομοσπονδιακή λύση, ανέφερε ο ψευτο-«υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου σε διαδικτυακή εκπομπή της ιστοσελίδας “Κίπρις Ποστασί”.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι η …νέα εποχή ξεκίνησε μετά το Κραν Μοντανά.

«Το 2017, όταν κατέρρευσε στο Κραν Μοντανά η διαδικασία του λεγόμενου μηχανισμού διακοινοτικών διαπραγματεύσεων, η οποία συνεχιζόταν για σχεδόν 60 χρόνια υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ, άνοιξε μια νέα σελίδα στο Κυπριακό, δηλαδή η πολιτική των δύο κυρίαρχων ισότιμων κρατών και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος. Αυτό αναδείχθηκε ως η βασική πολιτική της νέας εποχής. Για πρώτη φορά διαμορφώθηκε προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης της (παράνομης) ‘τδβκ’ από την τουρκική πλευρά», ανέφερε με θράσος.

Υποστήριξε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά οδήγησε σε κατάρρευση τις διαπραγματεύσεις λέγοντας ‘όχι’ παρά τα ανοίγματα στο Κραν Μοντανά», προσθέτοντας ότι “η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είδε την τουρκική πλευρά ως ισότιμη. Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να αποδεχτούν την πραγματικότητα των δύο κυρίαρχων ίσων κρατών και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος», ανέφερε

Υπάρχουν εκείνοι, συνέχισε, “που δεν θέλουν να αποδεχθούν την πραγματικότητα της πολιτικής των δύο “κυρίαρχων ίσων κρατών” και του ίσου διεθνούς καθεστώτος”. Πρόσθεσε δε ότι η κύρια προσέγγιση όσων ενθουσιάστηκαν μετά τις εκλογές στην Τουρκία ήταν η ιδέα ότι η Τουρκία δεν θα μπορούσε να πάρει μια σταθερή θέση απέναντι σε κάποιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζε,ι λέγοντας ότι «όσο η Τουρκία γίνεται ισχυρότερη, η ‘τδβκ’ θα συνεχίσει την πορεία της ως ισχυρό κράτος».

Κατά τον Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, “δεν έγινε και δεν μπορεί να γίνει το παραμικρό βήμα πίσω στην πολιτική των “δύο κυρίαρχων ίσων κρατών” και του ίσου διεθνούς καθεστώτος. Κανείς δεν μπορεί ούτε καν να το σκεφτεί. Όσοι περιμένουν αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση διαπράττουν ύβρη. Η βάση αυτών των προσδοκιών είναι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες”, είπε.

Η Κύπρος ήταν χώρα όταν η Δημοκρατία του 1960 υπήρχε ως νόμος, είπε, σημειώνοντας ότι υπήρχε μια χώρα χωρίς εθνικό ύμνο. «Υπάρχει κυπριακό πρόβλημα επειδή ο κόσμος αναγνωρίζει ένα ελληνοκυπριακό κράτος, το οποίο δεν είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως Κυπριακή Δημοκρατία. Οι πολιτικοί που φλυαρούν για τη λύση του κυπριακού προβλήματος θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν στο τι είναι το Κυπριακό πρόβλημα. Αν είναι να διαφωνούμε για το ποιος ήρθε σε ποιανού τη γη, ας πάμε να κάνουμε κριτική στις ΗΠΑ. Οι Δυτικοευρωπαίοι ίδρυσαν τις ΗΠΑ καταλαμβάνοντας τα εδάφη των Ινδιάνων», ανέφερε.

Υποστήριξε επίσης ότι δήθεν «η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν προκάλεσε την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο νησί» και ότι δεν μπορούν να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το Κυπριακό. Δεν υπάρχει, συνέχισε, πιθανότητα δημιουργίας ενός «κοινού κράτους» με τους Ελληνοκύπριους» και «δεν είναι πλέον δυνατό για τους Τουρκοκύπριους να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ένα κοινό κράτος με τους Ελληνοκύπριους».

Σημειώνοντας την άποψη του Τούρκου Προέδρου ότι «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τα 5 μόνιμά μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», υποστήριξε ότι χώρες που δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται η Κύπρος λαμβάνουν αποφάσεις για το Κυπριακό. «Αυτοί οι 5 καταστρέφουν τον κόσμο. Δημιουργούν προβλήματα στον κόσμο και τρέφονται από αυτά τα προβλήματα», επεσήμανε.

Ανέφερε πως «ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ συναντιέται μαζί μου κάθε εβδομάδα. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, μόνο μία φορά η Πρέσβης των ΗΠΑ και μία φορά ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής ήρθαν στο “Υπουργείο”. Φοβούνται τους Ελληνοκύπριους», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ασχοληθούν με τους Τουρκοκύπριους.

Μιλώντας για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είπε ότι δεν περίμεναν να αναγνωριστούν αμέσως με τη νέα πολιτική: «Ξεκινήσαμε λαμβάνοντας υπόψη ότι θα χρειαστεί χρόνος, ότι θα υπάρξει μια διαδικασία, ότι μπορεί να αντιμετωπίσουμε κάποια αρνητικά στοιχεία προκειμένου να ανατρέψουμε την απόφασή μας. Ο κόσμος δεν αναγνώρισε την κομμουνιστική Κίνα επί 25 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Υπάρχει ένα μέτωπο που προσπαθεί να αποτρέψει την πολιτική αναγνώρισης, είπε. «Αυτό το μέτωπο είναι τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Ε.Ε. Αυτοί ενεργούν ως εκπρόσωπος και δικηγόρος της ελληνοκυπριακής πλευράς. Αυτό δεν είναι μόνιμο», είπε.

Ανέφερε ότι το ψευδοκράτος είναι μέλος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών με το όνομα και την παράνομη “σημαία” του αλλά υπάρχουν διάφορα προβλήματα εκεί. «Οι Υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών εκεί λένε ότι ‘οι σχέσεις με την ΕΕ είναι πολύ σημαντικές’, οπότε οι Ελληνοκύπριοι χρησιμοποιούν την ΕΕ ως όπλο εναντίον μας», ισχυρίστηκε.

Ο ηρωομάρτυρας Τάσος Ισαάκ έπεσε μέσα στη φωτιά: Σαν σήμερα, το 1996, οι Τούρκοι Αττίλες δολοφόνησαν το παλικάρι, στη Δερύνεια… Οι άθλιοι δολοφόνοι δεν συνελήφθησαν ακόμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: