Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ: Αποφύγετε τα κατεχόμενα μέχρι νεωτέρας, μείζων καταπάτηση της νεκρής ζώνης!

Φωτογραφία από τον ιστότπο της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία




Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν οι ΗΠΑ, μέσω της πρεσβείας τους στη Λευκωσία, προτρέποντας τους πολίτες τους να μην μεταβαίνουν στα κατεχόμενα και να αποφεύγουν την περιοχή της Πύλας.

Σύμφωνα με την οδηγία, που εκδόθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία, λόγω της κλιμάκωσης στην περιοχή της Πύλας, ενθαρρύνει τους πολίτες της χώρας να επανεξετάσουν τα σχέδια να ταξιδέψουν στα κατεχόμενα το Σαββατοκύριακο ή μέχρι την αποκλιμάκωση της κατάστασης, με ειδική αναφορά στην περιοχή της Πύλας, που καλούνται να αποφεύγουν εντελώς.

Οι Αμερικάνοι πολίτες καλούνται επίσης να είναι προσεκτικοί και να παρακολουθούν τα τοπικά ΜΜΕΕ, ώστε να γνωρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις.

Αναλυτικά η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει:

«Στις 17 Αυγούστου, οι Τουρκοκύπριοι (ΤΚ) ανακοίνωσαν σχέδια για να ξεκινήσουν την ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου από το χωριό Άρσος στη ζώνη ασφαλείας του ΟΗΕ προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα. Το κατασκευαστικό έργο δεν εγκρίθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και η έναρξή του αποτελεί μείζονα καταπάτηση της νεκρής ζώνης.

Ενώ οι προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών σταμάτησαν την κατασκευή, η κατάσταση κλιμακώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Αυγούστου, όταν δυνάμεις ασφαλείας των ΤΚ εισήλθαν στη νεκρή ζώνη, επιτέθηκαν στο στρατιωτικό προσωπικό του ΟΗΕ, προκαλώντας ζημιές σε οχήματα και μετακινώντας δια της βίας τον εξοπλισμό και προσωπικό του ΟΗΕ από το οδόφραγμα.

Ο ΟΗΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα έθνη έχουν καταδικάσει έντονα τις ενέργειες των Τουρκοκυπρίων.

Ενέργειες που πρέπει να γίνουν:

  • Λόγω της κλιμάκωσης των γεγονότων στην περιοχή της Πύλας, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία ενθαρρύνει εντόνως τους πολίτες των ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία να επανεξετάσουν πιθανά σχέδια να ταξιδέψουν προς βοράν αυτό το Σαββατοκύριακο ή μέχρι νεωτέρας ή έως ότου αποκλιμακωθεί η κατάσταση. Συνιστάται ειδικά σε όλους τους πολίτες των ΗΠΑ να  μείνουν μακριά από την περιοχή της Πύλας.
  • Ενθαρρύνουμε τους πολίτες των ΗΠΑ στην περιοχή να προσέχουν το περιβάλλοντα χώρο τους, ιδιαίτερα γύρω από μεγάλα πλήθη ή συγκεντρώσεις. Θα πρέπει να παρακολουθείτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να ενημερώνεστε για πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση και τις δραστηριότητες καθώς και τυχόν διαδηλώσεις και περιοχές που πρέπει να αποφύγετε.
  • Παρακολουθήστε τα τοπικά μέσα για ενημερώσεις.

Καταπέλτης ο Μενέντεζ: Απαράδεκτη και εγκληματική η επίθεση του κατοχικού καθεστώτος κατά των δυνάμεων του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη* Να σταματήσουν οι αυθαίρετες κατασκευές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: