Τα κατάφερε η Εθνική πόλο στο Ευρωπαϊκό εφήβων: Θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό

Οι 15 διεθνείς πολίστες που μετέχουν στην αποστολή είναι οι: Κωνσταντίνος Ζαχόπουλος, Ιωσήφ Κόκκινος, Σπύρος Λυκούδης, Χρήστος Μαυριόπουλος, Νίκος Γιαννάτος, Κωνσταντίνος Μπέλεσης, Παναγιώτης Μαραγκουδάκης, Γιώργος Μητράκης, Ορέστης Νίκος Ζερβουδάκης, Δημήτρης Κρατημένος, Χρήστος Σιαμάς, Βασίλης Χωματάς, Κωνσταντίνος Καπράγκος, Σπιθολέων Καρατζάς, Χρήστος Ιωάννης Λασκαρίδης. Φωτογραφία, Γραφείο Τύπου ΚΟΕ




Το χρυσό μετάλλιο θα διεκδικήσει η εθνική εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης εφήβων που διεξάγεται στη Μανίσα της Τουρκίας. Οι Έλληνες διεθνείς επικράτησαν στα πέναλτι με 14-13 (κανονικός αγώνας 9-9, πέναλτι 5-4), αφού η εθνική είχε απόλυτη ευστοχία, ενώ η «Φούρια Ρόχα» αστόχησε στο τρίτο πέναλτι με τον Μπιέλ Γκομίλα.

Αντίπαλος της εθνικής στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εφήβων Κ17 αύριο, Δευτέρα (14/8), στις 20:30 θα είναι η νικήτρια του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Ουγγαρία και τη Σερβία.

Ο αγώνας της εθνικής με τους Ίβηρες είχε συναρπαστική εξέλιξη με συνεχείς διακυμάνσεις στο σκορ. Η εθνική προηγήθηκε με 8-5, αλλά οι Ισπανοί έκαναν την ανατροπή και πέρασαν με 9-8. Όμως ο Σπύρος Λυκούδης (κορυφαίος σκόρερ της Ελλάδας με 5 γκολ) ισοφάρισε στο τελικό 9-9, 2:02 πριν από τη λήξη και το ματς πήγε στα πέναλτι. Η εθνική είχε απόλυτη ευστοχία στα πέναλτι, αφού ευστόχησε και στα πέντε που εκτέλεσε με τους Κόκκινο, Λυκούδη, Λασκαρίδη, Μητράκη και τον Σιαμά να σκοράρει στο τελευταίο και πιο κρίσιμο. Αντίθετα, η Ισπανία αστόχησε στο τρίτο πέναλτι με τον Μπιέλ Γκομίλα.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 14-13 (κ.α. 9-9, πέν. 5-4)

Οκτάλεπτα: 5-4, 0-1, 2-0, 2-4, πέν. 5-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Κρατημένος, Λυκούδης 5, Κόκκινος 2, Καρατζάς 1, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 1, Ζερβουδάκης 1, Χωματάς, Μητράκης 1, Σιαμάς 2, Μπέλεσης, Μαραγκουδάκης, Μαυριόπουλος.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντίαζ, Γκομίλα 2, Νούνιεζ 3, Περόνε 3, Φέλιου, Σαμπαντέλ 1, Λέμα 1, Φερνάντεζ, Λιαουράδο, Γκαρσία 1, Γρανάδος 2, Ροντρίγκεζ, Ακούνια.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: