Στον κόσμο του το κόμμα της Αννίτας: Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με την ευκαιρία της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, ομιλεί για το …Κραν Μοντανά!!!

FILE PHOTO: Η Πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου τιμά τους ήρωες της θρυλικής ΕΟΚΑ. Φωτογραφία Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




«Στόχος είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, στη βάση του πλαισίου που κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών» αναφέρει ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) σε ανακοίνωσή του για τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής.

Κατά τα άλλα, ο ΔΗΣΥ ομιλεί για …απελευθέρωση: “Το ιστορικό καθήκον που απορρέει από τη θυσία όσων αντιστάθηκαν στην τουρκική βαρβαρότητα με τίμημα ακόμη και την ίδια τη ζωή τους, επιτάσσει όπως καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας”, σημειώνει το κόμμα της κυπριακής Δεξιάς, του οποίου ηγείται η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Φημητρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η σημερινή μέρα ξυπνά μαύρες μνήμες με την εκδήλωση της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, που σκοπό είχε την ολοκλήρωση του επεκτατικού σχεδίου της Άγκυρας και των εγκληματικών της ενεργειών σε βάρος της Κύπρου.

Η πατρίδα μας για 49 χρόνια παραμένει μοιρασμένη. Όσα όμως χρόνια και αν περάσουν, δεν εγκαταλείπουμε τις προσπάθειες για την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος.

Προσπάθειες οι οποίες, όπως πάντα πρεσβεύαμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός, θα πρέπει να διέπονται από κλίμα ενότητας και συναίνεσης. Αυτό ισχύει και στην παρούσα χρονική περίοδο όπου στόχος είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, στη βάση του πλαισίου που κατέθεσε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτό είναι το ξεκάθαρο μέλλον της Κύπρου, μιας χώρας σύγχρονης και φυσιολογικής στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν εφησυχάζουμε, για αυτό και ως Δημοκρατικός Συναγερμός αναπτύξαμε μια παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης, προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων για το χθες, το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας.

Το ιστορικό καθήκον που απορρέει από τη θυσία όσων αντιστάθηκαν στην τουρκική βαρβαρότητα με τίμημα ακόμη και την ίδια τη ζωή τους, επιτάσσει όπως καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας.

Είναι το χρέος μας στους ηρωικούς νεκρούς και τα αθώα θύματα της τουρκικής εισβολής, αλλά και η ευθύνη μας απέναντι στις επερχόμενες γενιές.

Οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου καταδίκασαν τη δεύτερη εισβολή του Αττίλα: Τα κυπριακά κόμματα ζητούν δράση για ανατροπή των τετελεσμένων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: