Σοβαρό επεισόδιο εις βάρος του και τραυματισμό μέλους της οικογένειάς του καταγγέλλει ο Κώστας Βαξεβάνης

FILE PHOTO Ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Επίθεση από άγνωστο δέχθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, ενώ δειπνούσε με την οικογένειά του κατά τις διακοπές του στην Εύβοια.

Σύμφωνα με οσα καταγγέλλει ο ίδιος, η επίθεση έγινε μπροστά στην οκτάχρονη κόρη του και κατέληξε σε τραυματισμό μέλους της οικογένειας (της πεθεράς του) το οποίο μεταφέρθηκε με σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το documentonews.gr το περιστατικό συνέβη γύρω στις εννιά το βράδυ της Παρασκευής (25/08), ο δημοσιογράφος έφτασε σε εστιατόριο στην Αμάρυνθο της Εύβοιας για οικογενειακό δείπνο.

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε ένα άγνωστο πρόσωπο στο διπλανό τραπέζι το οποίο αντί να κάτσει κινήθηκε προς το μέρος του δημοσιογράφου. Στάθηκε πάνω από το τραπέζι του Κώστα Βαξεβάνη και άρχισε να τον βρίζει χυδαία. Συγκεκριμένα ο άγνωστος έλεγε επί ώρα στο δημοσιογράφο παρουσία δεκάδων άλλων που βρίσκονταν στο εστιατόριο «είσαι ένας ξεφτιλισμένος , θα σε τακτοποιήσω αλλά όχι τώρα. Βρομιάρη που τόλμησε να γράψεις για μένα επειδή έχω λεφτά στην Ελβετία».

Ο Κώστας Βαξεβάνης είπε στον άγνωστο ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι και του ζήτησε να σεβαστεί ότι όλα αυτά τα έκανε μπροστά σε ένα ανήλικο κοριτσάκι που ήδη ήταν έντρομο με την παρουσία του. Ο άγνωστος συνέχισε τις απειλές και τις βρισιές και όταν ο δημοσιογράφος του επισήμανε ότι ούτε τον γνωρίζει ούτε ξέρει για τι του μιλάει και αν έχει πρόβλημα να πάει στη Δικαιοσύνη ο εξοργισμένος άνδδρας συνέχισε να απειλεί λέγοντας επίσης «ξεφτιλισμένε έβγαλες το όνομά μου στη λίστα Λαγκάρντ, θα σου δείξω εγώ».

Πάντα σύμφωνα με το documento, η λεκτική επίθεση μετατράπηκε σε χειροδικία. Ο άγνωστος άνδρας επιχείρησε να χτυπήσει τη σύζυγο του Κώστα Βαξεβάνη η οποία είχε το παιδί αγκαλιά και την τελευταία στιγμή, προσπάθησε να εμποδίσει την επίθεσή του η μητέρα της, η οποία δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, μέσα στην κατακραυγή των παριστάμενων, τράπηκε σε φυγή.

  • Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την «τραμπούκικη επίθεση» που δέχτηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και η οικογένειά του. Καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να καταδικάσουν απερίφραστα αυτή την άθλια επίθεση που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου και εντέλει κατά της ίδιας της δημοκρατίας».
  • Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ «καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη και μελών της οικογένειάς του από επιχειρηματία το όνομα του οποίου περιλαμβανόταν στην λίστα Λαγκάρντ». Η Ένωση σημειώνει πως «η χειροδικία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο καθήκον των ανθρώπων της ενημέρωσης να υπηρετούν την αρχή της δημοσιότητας» και καταλήγει πως «η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται».

Επισκόπηση του ελληνικού Τύπου: Η επικαιρότητα μέσα από τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων του Σαββάτου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: