Συνάντηση Μητσοτάκη με UEFA και προέδρους ΠΑΕ Τετάρτη πρωί στο Μαξίμου: Φυσικά και μπορούν, αλλά δυστυχώς δεν θέλουν…

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) με τον πρόεδρο της UEFA Aleksander Čeferin (Α) κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Στον απόηχο της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κουτσουρή από οργανωμένο στρατό Κροατών χούλιγκαν σε συνεργασία με Έλληνες ομοϊδεάτες τους, πραγματοποιείται το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρου Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με κορυφαίους αθλητικούς παράγοντες.

Αρχικά ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 10.30 με τον πρόεδρο της UEFA Aleksander Ceferin που βρίσκεται στη χώρα μας για τον τελικό του Super Cup που θα διεξαχθεί το βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκης μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης που έχουν κατακτήσει αντίστοιχα το Champions και το UEFA League.

Μετά τη συνάντησή τους, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί να βρεθεί μια λύση για την οργανωμένη βία από οργανωμένους οπαδούς που δεν είναι ούτε σημερινό ούτε εισαγόμενο φαινόμενο. Είναι δυστυχώς διαχρονικό, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια και η χώρα μας είναι πολύ… τυχερή καθώς έχει θρηνήσει ελάχιστα θύματα σε σχέση με το εύρος της βίας και του φαινμένου.

Θεωρείται σίγουρο πως στην συνάντηση θα συμμετάσχουν δια ζώσης οι ιδιοκτήτες της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, του Ολυπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος. Δεν υπάρχουν νεώτερα για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη καθώς δεν αποκλείεται να συμμετάσχει με τηλεδιάσκεψη ή να στείλει κάποιον εκπρόσωπό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως απορία προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει προσκληθεί η ιδιοκτησία του Άρη ο οποίος όχι μόνο είχε πριν μερικούς μήνες ένα θύμα στις τάξεις των οπαδών του αλλά και συμμετέχει στα κύπελα Ευρώπης.

Αντικειμενικά τα θέματα είναι πολλά και όλα εξαιρετικά σημαντικά συνδεόμενα το ένα με το άλλο. Προφανώς προηγείται το θέμα του χουλιγκανισμού και των οργανωμένων στρατών αλλά δεν είναι μικρότερης σημασίας η διαιτησία, οι στημένοι αγώνες αλλά και οι χείριστες σχέσεις μεταξύ της ΕΠΟ και της ποδοσφαιρικής λίγκας.

Είναι επίσης προφανές ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν καθώς απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις με μεγάλο κόστος. Και δυστυχώς κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να πληρώσει έστω και το κομμάτι που του αναλογεί.

Επίσκεψη Τσέφεριν και στην ΕΠΟ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) ενημέρωσε πως μετά το ραντεβού του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στο Μέγαρο Μαξίμου αύριο, Τετάρτη (16/8), ο πρόεδρος της UEFA θα μεταβεί στην ΕΠΟ για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της, Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται:

«Ο πρόεδρος της UEFA κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν, όπως ήδη ανακοινώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, σε συνέχεια της επίσκεψής του στο Μέγαρο Μαξίμου θα επισκεφθεί την Τετάρτη 16/08 στις 17:00 τα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο».

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της»: Nέα απάντηση της Αθήνας στις προκλητικές δηλώσεις του Κροάτη προέδρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: