«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της»: Nέα απάντηση της Αθήνας στις προκλητικές δηλώσεις του Κροάτη προέδρου

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν, με οχήματα της αστυνομίας, οι συλληφθέντες χούλιγκαν από τα επεισόδια με το θάνατο του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, Αθήνα, Τετάρτη 09 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Έντονη είναι η δυσαρέσκεια της Αθήνας για τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας με αφορμή την σύλληψη των Κροατών χούλιγκαν.

Η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους διαμηνύει ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον Κροάτη ομόλογό του, μετέφερε την πεποίθηση ότι η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά και αμερόληπτα, σεβόμενη τα θεμελιώδη δικαιώματα των προφυλακισμένων Κροατών φιλάθλων.

Επίσης σε απάντηση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτου Ευθυμίου, σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας, επισημάνθηκαν τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας βρίσκονται σε επικοινωνία για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την τραγική δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου.

Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων όσων βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά. Η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Αδειάζει τον πρόεδρο Μιλάνοβιτς για τις δηλώσεις περί αιχμαλώτων πολέμου, ο πρωθυπουργός της Κροατίας: «Στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης η υπόθεση των οπαδών της Ντιναμό» [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: