Σε σοβαρή κατάσταση ο τουρίστας που τραυματίστηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς: Kλειστός και σήμερα ο Εθνικός Δρυμός [βίντεο]

H στιγμή της μεταφοράς του τραυματία από το ελικόπτερο στο ασθενοφόρο. Photo via screenshot video ERTnews




Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων, ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας, που ακρωτηριάστηκε το πόδι του από κατάπτωση βράχου στο φαράγγι της Σαμαριάς το πρωί της Κυριακής, μετά από ισχυρή σεισμική δόνηση.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή, το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό και σήμερα, τόσο υπό τον φόβο νέων κατολισθήσεων, όσο και για καθοριστούν τα μονοπάτια από βράχια και πέτρες που αποκολλήθηκε χθες.




Ο σοβαρός τραυματισμός

Ο τραυματισμός του άνδρα, προήλθε όταν αποκολλήθηκε μέρος βράχου μετά το σεισμό 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΠΥ) Ανώπολης και από την ΠΥ Βρυσών, καθώς και η ΕΜΑΚ ενώ υπήρξε και συνδρομή ελικοπτέρου για την παραλαβή και μεταφορά του τραυματία.

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής και απο την πρώτη στιγμή στο πλευρό του άτυχου τουρίστα βρισκόταν γιατρός από την Αγ. Ρούμελη έως και την μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Η κατάσταση του κρίθηκε ιδιαίτερα κρίσιμη και αποφασίσθηκε ακρωτηριασμός.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Κρίσιμη η κατάσταση του τουρίστα που τραυματίσθηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς: Αποκολλήθηκε βράχος μετά από σεισμό

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: