Σάλος στη Ρώμη: «Επίθεση» αρουραίων στο Κολοσσαίο, επιχείρηση των αρχών με ποντικοπαγίδες… [videos]

FILE PHOTO: Ποδηλάτης με φόντο το Κολοσσαίο στη Ρώμη. EPA, MASSIMO PERCOSSI




Τουρίστες δημοσίευσαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τρωκτικά να περιφέρονται κοντά στο Κολοσσαίο στην Ρώμη.

Η επικεφαλής συλλογής απορριμμάτων της Ρώμης, Σαμπρίνα Αλφόνσι, δήλωσε ότι αρχές ανέλαβαν δράση για να αντιμετωπίσουν μια προσβολή από αρουραίους γύρω από το Κολοσσαίο.
Δήλωσε ότι υπήρξε «έκτακτη παρέμβαση» το Σαββατοκύριακο από προσωπικό καθαρισμού, όπου εργάτες καθάρισαν τα σκουπίδια από την γύρω περιοχή του αρχαίου αμφιθεάτρου και τοποθέτησαν παγίδες.

Η κ. Αλφόνσι τόνισε είπε ότι οι αρουραίοι έλκονταν από τους σωρούς απορριμμάτων που προκαλούν οι τουρίστες και πρόσφατα λόγω του καύσωνα επιδεινώθηκε το πρόβλημα, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων πλαστικών μπουκαλιών να απορρίπτονται πέριξ του μνημείου.

H κατάσταση ήταν πλέον υπό έλεγχο, πρόσθεσε, αλλά η επιχείρηση θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα με τους εργαζόμενους να καθαρίζουν τις πράσινες περιοχές γύρω από το Κολοσσαίο και τις αποχετεύσεις όπου συσσωρεύονται οι αρουραίοι.

Αξιωματούχοι αναφέρουν, ότι υπάρχουν περίπου επτά εκατομμύρια αρουραίοι στη Ρώμη, ενώ επί σειρά ετών οι αρχές αγωνίζεται να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων, με τους κάδους να ξεχειλίζουν.

Με πληροφορίες από BBC

Επίσημα νεκρός και ο «ναζιστής» Ντμίτρι Ούτκιν, δεξί χέρι του Πριγκόζιν και Νο2 της Βάγκνερ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: