Προκλητικός ο Αμερικανός βουλευτής Πιτ Σέσιονς: Πήγε στην κατεχόμενη Κύπρο και στήριξε τον Ερσίν Τατάρ, έκανε απαράδεκτες δηλώσεις

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ με τον Αμερικανό Ρεπουμπλικάνο βουλευτή, Πιτ Σέσιονς, Φωτογραφία από το ψευδοκράτος




Παρά το σάλο αντιδράσεων που είχε προκύψει τις προηγούμενες μέρες ο Αμερικανός Ρεπουμπλικάνος Βουλευτής, Πιτ Σέσιονς, πραγματοποίησε παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα και συναντήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

O Σέσιονς αφίχθηκε στην Κύπρο, μέσω του παράνομου “αεροδρομίου” της Τύμπου.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της λεγόμενης και παράνομης “Προεδρίας” του κατοχικού καθεστώτος, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το Κυπριακό.

Τις προηγούμενες μέρες είχε προκύψει σάλος αντιδράσεων για τους αμερικανούς βουλευτές, Πιτ Σέσιονς και Νταν Νιούχαουζ, μέλη και οι δύο της ομάδας τουρκικών θεμάτων του Κογκρέσου, οι οποίοι σχεδίαζαν την επίσκεψή τους στα κατεχόμενα. Εν τέλει, ο Σέσιονς πραγματοποίησε την επίσκεψη, ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα πράξει κάτι ανάλογο και ο Νιούχαουζ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Pete Sessions, δήλωσε ότι είχε επισκεφθεί τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο παρελθόν, ενώ αυτή τη φορά ήταν βρίσκεται «στην ευχάριστη θέση» να επισκεφθεί τα κατεχόμενα.

Ήθελε να μάθει περισσότερα για το νέο όραμα της τουρκοκυπριακής πλευράς, είπε. Ο Sessions δήλωσε προκλητικά ότι η «αρχή του σεβασμού και των δύο “λαών” στο νησί είναι σημαντική».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Sessions που βρίσκεται στο ψευδοκράτος για επαφές, είχε συναντήσεις επίσης με τον ψευτο- «πρόεδρο» της παράνομης ψευτο-«βουλής», Ζορλού Τορέ και το τουρκοπριακό εμπορικό επιμελητήριο.

Ο κατοχικός ηγέτης κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και τις ΗΠΑ «να αναγνωρίσουν τη νέα πολιτική της τουρκοκυπριακής πλευράς που βασίζεται σε λύση δύο “κρατών” και κυρίαρχη ισότητα».

Δηλώνοντας παράλληλα προκλητικά ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται σε ομοσπονδιακή βάση για περισσότερο από μισό αιώνα έχουν εξαντληθεί λόγω της νοοτροπίας των Ελληνοκυπριων που βλέπουν την Κύπρο δήθεν ως ελληνικό νησί.

«Είναι καιρός να ανοίξει μια νέα σελίδα στην Κύπρο και στο πλαίσιο των σχέσεων συνεργασίας και καλής γειτονίας των δύο “λαών” -Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων. Είναι ώρα να οικοδομήσουμε ένα μέλλον όπου θα μπορούν να ζήσουν δίπλα-δίπλα. Αντί να επιμείνουμε σε διαπραγματεύσεις με βάση την ομοσπονδία που έχουν επανειλημμένα απορριφθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά, απαιτείται τώρα μια νέα προσέγγιση για να διασφαλιστεί ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί», πρόσθεσε ο Τατάρ.

  • Συνάντηση με το τουρκοκυπριακό επιμελητήριο

Στη συνάντηση με το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο αντάλλαξαν απόψεις για τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ειδικά στον τουριστικό τομέα.

Ο Αμερικανός βουλευτής εξέφρασε εκτίμηση για την πρόοδο των παράνομων «πανεπιστημίων» και την ποιότητα των αποφοίτων τους, με βάση τη δική του εμπειρία στην τεχνολογία.

Ο κ. Sessions φέρεται να είπε ότι το ψευδοκράτος είναι «φίλος» και να δήλωσε έτοιμος να συνεισφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσπάθειες να ακουστεί η φωνή του τουρκοκυπριακού «λαού».

Ο απαράδεκτος Αμερικανός βουλευτής Σέσιονς στην κατεχόμενη Κύπρο μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου: Συναντήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη Τατάρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: