Ποιος ομιλεί για αμεροληψία και Διεθνές Δίκαιο; Ο Χακάν Φιντάν πήρε τη σκυτάλη και κατηγορεί τον ΟΗΕ: “Οι εργασίες μας (στην Πύλα) θα συνεχιστούν”, απειλεί…

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν με την Βουλγάρα ομόλογό του, Μαρίγια Γκάμπριλε. Φωτογραφία Turkish MFA, @MFATurkiye




Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνων (ΟΗΕ) έχει χάσει την αμεροληψία του(!!!), ισχυρίστηκε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας (Σ.Α.) για την επίθεση κατά μελών της ειρηνευτικής δύναμης στη νεκρή ζώνη στην Πύλα.

Ως γνωστό, τα μέλη του ΣΑ καταδίκασαν την άνανδρη επίθεση και ζήτησαν, επίσης, την απομάκρυνση όλων των μη εξουσιοδοτημένων κατασκευών και την πρόληψη μη εξουσιοδοτημένων στρατιωτικών ή πολιτικών δραστηριοτήτων εντός και κατά μήκος των γραμμών κατάπαυσης του πυρός.

Ο Χακάν Φιντάν αναφέρθηκε στο θέμα στα πλαίσια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας Μαρίγια Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Ποστασί», ο κ. Φιντάν ανέφερε ότι προκειμένου να παρασχεθεί η απαραίτητη “ανθρωπιστική βοήθεια” στην τουρκοκυπριακή κοινότητα», το έργο της κατασκευής ενός δρόμου από το χωριό Άρσος ήταν πάντα στην ημερήσια διάταξη.

«Ο δρόμος που κατασκευάστηκε για τον ελληνοκυπριακό πληθυσμό της Πύλας δεν αποτέλεσε ποτέ αντικείμενο καταδίκης και παρεμπόδισης από τα Ηνωμένα Έθνη», ισχυρίστηκε. Ωστόσο, συνέχισε, «όταν το ίδιο συμβαίνει και με την τουρκοκυπριακή πλευρά, βλέπουμε ότι οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ στο νησί έλαβαν σοβαρά μέτρα για να εμποδίσουν αυτό το ανθρωπιστικό έργο».

Συνεχίζοντας φλόμωσε όσους τον άκουσαν με ψέματα:

«Δυστυχώς, ανεπιθύμητα περιστατικά συνέβησαν στις 18 του μήνα» και υποστήριξε ότι «εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν συνεχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ του πολιτικού εκπροσώπου (σσ: των ΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ) και των “αρχών” της (παράνομης) “τδβκ” για την κατασκευή αυτού του δρόμου».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Φιντάν, τα Ηνωμένα Έθνη «είχαν ενημερωθεί για το πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή αυτού του δρόμου. Παρά ταύτα, η ξαφνική συσσώρευση οχημάτων του ΟΗΕ στην αμφισβητούμενη περιοχή, την οποία ο ΟΗΕ αποκαλεί νεκρή ζώνη και η (παράνομη) “τδβκ” αποκαλεί δικό της έδαφος, προφανώς δεν είναι μια στάση που χαιρετίζουμε».

Ο Τούρκος υπουργός είπε, τέλος, ότι, «πιστεύουμε ότι με αυτή τη συμπεριφορά, ο ΟΗΕ έχει χάσει την αμεροληψία του. Οι εργασίες μας σε αυτό το θέμα θα συνεχιστούν. Υποστηρίζουμε μέχρι τέλους τη δίκαιη θέση της (παράνομης) “τδβκ” σε αυτό το ζήτημα».

Νέα δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη Hellas Journal για το κτύπημα των κατοχικών δυνάμεων στην Πύλα: Καταδικάζει, αλλά αναμέναμε πιο ισχυρή τοποθέτηση… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: