Πέρασαν 18 χρόνια από την ανείπωτη τραγωδία του αεροπλάνου της «Ήλιος»: Τελέστηκαν τα μνημόσυνα 16 θυμάτων σε εκκλησία στο Παραλίμνι

Φωτογραφίες των αδικοχαμένων του δυστυχήματος του αεροπλάνου της εταιρείας Ήλιος. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Τελέστηκαν σήμερα Κυριακή 13 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, τα μνημόσυνα των 16 ανθρώπων από το Παραλίμνι, που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα της 14ης Αυγούστου 2005, όταν το αεροπλάνο της εταιρείας «Ήλιος» στο οποίο επέβαιναν, συνετρίβη στο Γραμματικό Αττικής.

Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλη στην παρουσία συγγενών, φίλων και συνδημοτών των 16 θυμάτων, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειου, ενώ παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης και βουλευτές.

Ο Ταξίαρχος Αεροπορίας εν αποστρατεία Ανδρόνικος Ξυδούς απήγγειλε ποίημα εις μνήμην των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι «είμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στα θύματα ενός πολύ τραγικού συμβάντος, που συνέβη πριν από 18 χρόνια. Ως γνωστό έχασαν τη ζωή τους 121 συμπατριώτες μας».

Ας ευχηθούμε, συνέχισε «ότι ποτέ ξανά δεν θα έχουμε τέτοιου είδους περιστατικά στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως».

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των 16 θυμάτων, στο κοιμητήριο Παραλιμνίου.

  • Αύριο το μνημόσυνο και τρισάγιο στο Γραμματικό για τα θύματα της «Ήλιος»

Στο Γραμματικό Αττικής θα βρεθούν ακόμα μια φορά, τη Δευτέρα, 14 Αυγούστου του 2023, οι συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος», για την τέλεση του 18ου ετήσιου μνημόσυνου τους.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Νίκη Μιχαηλίδου, εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, το μνημόσυνο για τα 121 θύματα θα τελεστεί στις 09:00 στο εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που έχουν κτίσει οι συγγενείς τους στο Γραμματικό.

Ακολούθως, οι συγγενείς θα ανεβούν στην κορυφή του βουνού, στο σημείο της πτώσης του αεροσκάφους, όπου θα τελεστεί το καθιερωμένο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.

Του ετήσιου μνημόσυνου θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, ενώ αναμένεται η παρουσία αρκετών συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας.

Φέτος, συμπληρώνονται 18 χρόνια από την πτώση του αεροπλάνου της εταιρείας «Ηλιος», που στοίχισε τη ζωή σε 121 ανθρώπους, εκ των οποίων 22 παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και των 6 μελών του πληρώματος. Οι 103 ήταν κυπριακής καταγωγής και 12 Ελλαδίτες.

Ο Ερντογάν θα επιμένει στο στόχο, δηλαδή, στην αναγνώριση, ενδέχεται να συζητήσει για την εξεύρεση «κοινού εδάφους»: Βλέπουν, τώρα, μικρές χαραμάδες για Κυπριακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: