Ως απάντηση στην αγκυροβόληση του αμερικανικού Roosevelt στη Λάρνακα: Οι Τούρκοι στέλνουν πολεμικά πλοία σε κατεχόμενα λιμάνια της Κύπρου

FILE PHOTO: Soldiers stand in formation on the flight deck of USS Roosevelt in the Strait of Malacca to honor 125 years of the Navy Chief Petty Officer rate. Photo via Department of Defense US, @DeptofDefense




Τουρκικά πολεμικά πλοία θα “επισκεφθούν” παράνομα τα λιμάνια της κατεχόμενης Κύπρου με την ευκαιρία της ημέρας της Νίκης στις 30 Αυγούστου και της Ημέρας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το τουρκικό ενημερωτικό κανάλι «A Haber» μετέδωσε χθες ότι η κορβέτα TCG Bandirma θα “επισκεφθεί” παράνομα το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου και η κορβέτα TCG Bartın το λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας.

Στις 30 Αυγούστου 2023, μεταξύ 10.00-17.00, η κορβέτα TCG Bandırma (F-502) θα είναι ανοικτή για το κοινό στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου και η κορβέτα TCG Bartın (F-504) θα είναι ανοικτή για το κοινό ανοικτά του λιμανιού της κατεχόμενης Κερύνειας.

Όπως ανέφερε το τουρκικό κανάλι, με τον τρόπο αυτό θεωρείται ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα δώσουν δήθεν το μήνυμα “Είμαστε εδώ” στις ΗΠΑ και την Κυπριακή Δημοκρατία”.

Όπως ισχυρίστηκε, η Λευκωσία και η Ουάσιγκτον δήθεν «εμπλέκονται σε προκλητικές ενέργειες με τις ΗΠΑ στη Μεσόγειο». Το τουρκικό δίκτυο κάνει αναφορά στην πρόσφατη αγκυροβόληση του αμερικανικού αντιτορπιλικού κατευθυνόμενων πυραύλων USS Roosevelt (DDG-80) στη Λάρνακα.

Ποιο είναι το μήνυμα των Αμερικανών με την αποστολή του αντιτορπιλικού Ρούσβελτ στη Λάρνακα; Οι Τούρκοι απαντούν με κορβέτες σε κατεχόμενα λιμάνια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: