Ποιο είναι το μήνυμα των Αμερικανών με την αποστολή του αντιτορπιλικού Ρούσβελτ στη Λάρνακα; Οι Τούρκοι απαντούν με κορβέτες σε κατεχόμενα λιμάνια

Η Αμερικανίδα Πρέσβειρα Τζούλι Φίσερ με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτο Ζερβάκη επισκέφθηκαν το αμερικανικό πολεμικό πλοίο Roosvelt. Φωτογραφία Julie Fisher, @USAmbCy




Στη Λάρνακα βρίσκεται αντιτορπιλικό του πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ οι Τούρκοι Αττίλες …απαντούν με κορβέτες τις οποίες στέλνουν σε κατεχόμενα λιμάνια.

Όπως ανακοινώθηκε από την αμερικανική πρεσβεία, άγκυρα στο λιμάνι Λάρνακας έριξε το αντιτορπιλικό Ρούσβελτ του έκτου αμερικανικού στόλου.

Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα μόλις 10 ημερών που σκάφος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού επιλέγει τα κυπριακά ύδατα για προγραμματισμένη στάση, απόδειξη της αναβαθμισμένης συνεργασίας Ηνωμένων Πολιτειών -Κύπρου.

Το ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου, ανέδειξε ο διοικητής του Ρούσβελτ. Είπε τα εξής:

«Έχουμε περάσει μεγάλο μέρος αυτής της περιπολίας μέχρι στιγμής στη Βαλτική Θάλασσα, αλλά η Μεσόγειος είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τους συμμαχικούς στόχους στην περιοχή επιχειρήσεων του έκτου στόλου.

Η Κύπρος είναι ένας σημαντικός περιφερειακός εταίρος για τη διασφάλιση της θαλάσσιας ασφάλειας στη Μεσόγειο και είμαι τόσο ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να γνωρίσω τον πολιτισμό της».

Ως … απάντηση μπορεί να εκληφθεί η αποστολή στα κατεχόμενα δύο κορβέτων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Νίκης στις 30 Αυγούστου. Ημέρα που τιμάται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων το 1922 στο Ντουμπλουπινάρ, κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας.

Οι τουρκικές κορβέτες θα ανοίξουν για το κοινό …προς τέρψην οφθαλμών, η μία στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας και η άλλη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ, εξέφρασε ικανοποίηση για την κοινή επίσκεψη που πραγματοποίησε στο πλοίο USS Roosevelt με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτο Ζερβάκη και τους Κύπριους εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως αναφέρει.

Η κ. Φίσερ σημείωσε ότι κατά την επίσκεψη έγινε συναντηση με τους αξιωματικούς και το πλήρωμα και συζητήθηκαν οι κοινοί στόχοις για προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Καλωσορίζοντας το πλοίο στη Λάρνακα, η κ. Φίσερ επεσήμανε ακόμη πως αυτό φέρει το όνομα του Προέδρου Φράνκλιν και της συζύγου του Ελεονώρας Ρούσβελτ.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Roosevelt κατέπλευσε στη Λάρνακα: Το επισκέφθηκαν η Αμερικανίδα Πρέσβειρα με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: