Ολονύκτια μάχη για να περιοριστεί το μεγάλο μέτωπο στην ορεινή Λεμεσό: Εκκενώθηκαν χωριά – Το πρωί φτάνουν ελληνικά canadair και δυνάμεις από το Ισραήλ

Στιγμιότυπο από Omega Tv




Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης, μετά την αναζωπύρωση που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Άλασσα.

Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου με τα πιο ενεργά μέτωπα να είναι σε Μαθηκολώνη, Αψιού και Απεσιά τα οποία και εκκενώθηκαν.

Από νωρίς ενεργοποιήθηκε και το Σχέδιο Δράσης Ίκαρος ΙΙ, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό rescEU.

Μετά από επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και των αρμοδίων υπουργών η Ελλάδα στέλνει δυο canadair. Παράλληλά, εκτος από τα ιορδανικά ελικόπτερα το πρωί θα φτάσει και ένα από τον Λίβανο ενώ αναμένονται και ενισχύσεις από το το Ισραήλ και την Αίγυπτο,

Στο Συντονιστικό Κέντρο βρίσκεται η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ο υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος, η υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Προκοπίου και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δώδεκα συνολικά εναέρια μέσα βρίσκονται στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμπεριλαμβανομένου και των δύο Ιορδανικών, ενώ επιστρατεύθηκε και το ελικόπτερο MI 26.

Δυνάμεις στην Πυρκαγιά: 11 Οχήματα από Π.Υ. – 10 οχήματα από Τ.Δ και 3 προωθητές γαιών – Υπηρεσία Θήρας – Επ. Διοίκηση – Αστυνομία – SupportCy, Πολιτική Άμυνα.

Εκτός ελέγχου μεγάλη πυρκαγιά στη Λεμεσό: Εκκενώνονται χωριά – Στέλνει canadair η Ελλάδα και ελικόπτερα Λίβανος και Ιορδανία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: