Ολλανδία: Εργατικό Κόμμα και Πράσινη Αριστερά στηρίζουν τον Φρανς Τίμερμαν για την πρωθυπουργία

File Photo: Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς. EPA, PATRICK SEEGER




Το Εργατικό Κόμμα και το κόμμα της Πράσινης Αριστεράς στην Ολλανδία πρότειναν τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Φρανς Τίμερμανς ως τον μοναδικό υποψήφιό τους ο οποίος θα ηγηθεί του κοινού ψηφοδελτίου τους στις βουλευτικές εκλογές που προγραμματίζεται να διεξαχθούν τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κόμμα της Πράσινης Αριστεράς.

Τον Ιούλιο, ο Τίμερμανς εξέφρασε την επιθυμία να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός και είπε πως θα ήταν υποψήφιος επικεφαλής για να ηγηθεί του κοινού ψηφοδελτίου.

Τα κόμματα έχουν τώρα περιθώριο μέχρι τις 22 Αυγούστου προκειμένου να ψηφίσουν για την υποψηφιότητά του.

Οι εκλογές ακολουθούν την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού τεσσάρων κομμάτων υπό τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, ο οποίος απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία για περιορισμούς στον αριθμό των αιτούντων άσυλο που εισέρχονται στη χώρα.

Αν τα κόμματα επιβεβαιώσουν την υποψηφιότητα του Τίμερμανς, θα πρέπει να εγκαταλείψει το αξίωμα που κατέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε τον Ιούλιο πως δεν θα απαιτείτο ο Τίμερμανς να παραιτηθεί αμέσως, εφόσον η υποψηφιότητά του “παραμένει υποθετική” μέχρις ότου τα κόμματα που την υποστηρίζουν επιβεβαιώσουν την επιλογή τους στα τέλη Αυγούστου.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χάγη, Netherlands

Στα όρια της λιμοκτονίας το βόρειο Αφγανιστάν: Τα πηγάδια ξεράθηκαν, τα ποτάμια στέρεψαν, τα χωράφια «κάηκαν» – Το τεχνητό ποτάμι των 285 χλμ. που αργεί [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: