Ο «βασιλιάς» πεθαίνει: Yπό εξαφάνιση είδος πια το λιοντάρι- 43% μειώθηκαν σε 20 χρόνια απομένουν όλα κι όλα 30 χιλιάδες [videos]

Lion, Mane, King pixabay 27707




Ο αριθμός των λιονταριών στην Αφρική έχει μειωθεί κατά 43% τα τελευταία 20 χρόνια και σήμερα έχουν απομείνει μόνο 30.000.

Αυτός είναι ο συναγερμός που εξαπέλυσε το WWF με αφορμή την Ημέρα του Λιονταριού, που πέφτει στις 10 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική ΜΚΟ, αυτά τα ζώα έχουν χάσει το 90% της αρχικής τους επικράτειας. Ο αριθμός των δειγμάτων μειώθηκε δραστικά τον περασμένο αιώνα, από 200.000 άτομα στις αρχές του 1900 σε λιγότερα από 30.000 στην ήπειρο σήμερα.

Τα λιοντάρια υπάρχουν σε 27 αφρικανικές χώρες, αλλά μόνο 7 από αυτές έχουν πληθυσμό άνω των 1.000 ατόμων. Η IUCN (Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης) ταξινομεί το είδος ως «ευάλωτο», ενώ έχει εξαφανιστεί πλέον σε 26 πολιτείες της περιοχής προέλευσής του.

Οι κύριες απειλές για την επιβίωση του λιονταριού είναι η υποβάθμιση του οικοτόπου, η μείωση ορισμένων εκλεκτών θηραμάτων του, η άμεση και έμμεση σύγκρουση με τον άνθρωπο, η λαθροθηρία, η αύξηση των ζευγαρωμάτων μεταξύ συγγενών εξ αίματος που προκαλείται από τον κατακερματισμό του οικοτόπου.

Mε πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

«Διπλωματία» του γκολφ από τον Κιμ στη Βόρεια Κορέα: Διοργανώνει διεθνές τουρνουά σε γήπεδο που χρησιμοποιήθηκε και για πυραυλικές δοκιμές!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: