Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν καταδικάστηκε για δωροληψία και συνελήφθη: Δεν μπορεί να λάβει μέρος στις εκλογές

FILE PHOTO: Former Pakistani Prime Minister and leader of the opposition Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) Imran Khan arrives to appear before a supreme Court in Islamabad, Pakistan, 26 July 2023. EPA/SOHAIL SHAHZAD




Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο και καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τριών ετών για μια υπόθεση δώρων, τα οποία είχε δεχθεί όταν ήταν πρωθυπουργός, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση, ενώ έγινε γνωστό πως ο Χαν συνελήφθη.

«Ο δικαστής Χουμαγιούν Ντιλαουάρ ανακοίνωσε πως αποδείχθηκε η εμπλοκή του σε πρακτικές διαφθοράς», μετέδωσε η πακιστανική τηλεόραση. Ο Ιμράν Χαν, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός μέχρι τον Απρίλιο του 2022, δεν ήταν παρών στη δίκη και ο δικαστής διέταξε τη σύλληψή του.

Ο δικηγόρος του Χαν, ο Ιντάζαρ Χουσάιν Παντζούθα, δήλωσε λίγο αργότερα τηλεφωνικά στο Reuters πως η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε τον πρώην πρωθυπουργό στην κατοικία του στη Λαχόρη.

Θα φυλακιστεί στην κεντρική φυλακή της πόλης Αντιάλα της περιφέρειας Ραβαλπίντι, σύμφωνα με τη δικαστική εντολή για τη φυλάκισή του. Την εντολή έχει διαβάσει το Reuters, ενώ αυτή, διαβιβάστηκε στον διευθυντή της φυλακής για την εκτέλεσή της.

Ο Χαν καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση για πρακτικές διαφθοράς και για κατηγορίες σχετικά με μια υπόθεση δώρων, τα οποία είχε δεχθεί όταν ήταν πρωθυπουργός, από το 2018 ως το 2022.

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η καταδίκη του στην υπόθεση αυτή μπορεί να βάλει τέλος στις ελπίδες του Χαν να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές που θα πρέπει να διεξαχθούν πριν από τις αρχές Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν

Παράπλευρες απώλειες: Η Ρωσίδα σοπράνο Άννα Νετρέμπκο έκανε αγωγή $360.000 στη Metropolitan Opera που… έκοψε λόγω της εισβολής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: