Ο απεσταλμένος του Αντόνιο Γκουτέρες στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας: Συνομιλεί με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, το απόγευμα θα πάει στα κατεχόμενα για τον Τατάρ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για Ευρώπη, Κεντρική Ασία και Αμερική κ. Miroslav Jenča. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο από τις 10.30 το πρωί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Μίροσλαβ Γιέτζια.

Στη συνάντηση συμμετέχουν από κυπριακής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Μενέλαος Μενελάου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μαριλένα Ραουνά και ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Τον κ. Γιέτζια συνοδεύει μεταξύ άλλων ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ.

Στις 1400 ο κ. Γιέτζια θα συναντηθεί στα κατεχόμενα με τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Αύριο Τρίτη αναμένεται να επισκεφθεί τη νεκρή ζώνη στην Πύλα όπου θα ενημερωθεί από τους ειρηνευτές για τα συμβάντα της 18ης Αυγούστου, κατά τα οποία τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών δέχθηκαν επίθεση από άντρες του κατοχικού καθεστώτος όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν τα έργα για την κατασκευή δρόμου από το κατεχόμενο χωριό Άρσος.

Απέτυχε ο Κόλιν Στιούαρτ του ΟΗΕ, στο κενό η προσπάθεια του για την Πύλα: Στην Κύπρο ο Γιέτζια, προετοιμάζει το έδαφος για τη Νέα Υόρκη (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: