Ο Αμερικανός βουλευτής Πιτ Σέσσιονς κατέστη ο χρήσιμος ηλίθιος του Ερντογάν: Ο Ρούμπιν επικρίνει την επίσκεψη του στην κατεχόμενη Κύπρο… Ξέρει για τον Τούρκο δικτάτορα;

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ με τον Αμερικανό Ρεπουμπλικάνο βουλευτή, Πιτ Σέσιονς. Φωτογραφία από το ψευδοκράτος




Tο περιοδικό Washington Examiner δημοσιεύει άρθρο γνώμης του Μάικλ Ρούμπιν (Michael Rubin) το οποίο επικρίνει την απόφαση του Ρεπουμπλικάνου βουλευτή Πιτ Σέσσιονς (Pete Sessions) να επισκεφτεί την κατεχόμενη -από την Τουρκία- “βόρεια Κύπρο” στο πλαίσιο ταξιδιού που διοργάνωσε το παράνομο «τουρκοκυπριακό εμπορικό επιμελητήριο».

Κατά τον συντάκτη, και παρά την αντίθεση που εξέφρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για αυτή την επίσκεψη, ο Sessions την πραγματοποίησε ερχόμενος σε αντίθεση με τη μακροχρόνια πολιτική των ΗΠΑ η οποία είναι κατά δικτατόρων και κράτη μαριονέτες αυτών, καθώς και παράνομων ενεργειών και κατακτήσεων.

Την εν λόγω επίσκεψη ο συντάκτης την προσομοιάζει με μια επίσκεψη Αμερικανού αξιωματούχου μετά από πρόσκληση τοπικών επιχειρηματιών στην υπό ρωσική κατοχή περιοχή του Donetsk ή στα νησιά των Φιλιππίνων που παράνομα κατέχει η Κίνα παραβιάζοντας αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι όσοι Αμερικανοί επισκέπτονται τα κατεχόμενα προσγειώνονται πρώτα στο έδαφος της Κύπρου με το διαβατήριό τους να σφραγίζεται από τις αναγνωρισμένες κυπριακές Αρχές.

Ο Pete Sessions είναι ο πρώτος Αμερικανός πολιτικός που πέταξε απευθείας στο μη αναγνωρισμένο και υπό τουρκικό έλεγχο κράτος. Αντίθετα ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Dan Newhouse επέλεξε να ακυρώσει την επίσκεψή του εκεί.

Η επιλογή του Sessions θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια ενισχύοντας την πολιτική του Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) ο οποίος εδραιώνει την εξουσία του μετά από τις πρόσφατες αρκετά προβληματικές εκλογές, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, ενώ παράλληλα αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάνης και μετατρέπει την Τουρκία σε ένα κράτος περισσότερο της Μέσης Ανατολής, παρά της Ευρώπης. Είτε εκούσια, είτε ακούσια, ο κ. Sessions κατέστη ο χρήσιμος ηλίθιος του Erdogan.

Ακολούθως ο συντάκτης θέτει ερωτήματα για το εάν ο Sessions γνωρίζει μεταξύ άλλων, περί των απειλών του Erdogan κατά των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, ή και απειλών για τη χρήση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού κατά Αμερικανών που εργάζονται σε εταιρείες ενέργειας στα αναγνωρισμένα από τις ΗΠΑ θαλάσσια ύδατα της Κύπρου.

Ο συντάκτης ακολούθως ασκεί κριτική στο ρόλο της ομάδας φιλίας ΗΠΑ-Τουρκίας στο πλαίσιο του Κογκρέσου η οποία θα έπρεπε να προωθεί τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και ζητήματα που ανακύπτουν και όχι να στηρίζει την πολιτική μιας δικτατορίας ενισχύοντας αλυτρωτισμούς και τη μεγαλύτερη χρονικά κατοχή εδαφών στην Ευρώπη.

Το άρθρο καταλήγει σημειώνοντας ότι η κίνηση του Sessions ήταν βαθιά ανεύθυνη, δεν συνέβαλε στην προώθηση της διπλωματίας και αποτέλεσε τροφή για δικτάτορες με επεκτατικές βλέψεις παντού.

ΠΗΓΗ: Washington Examiner, Michael Rubin – Pete Sessions’s occupied Cyprus junket bolsters dictators, undermines peace

Ποιοι είναι οι φασίστες τελικά; Κάνουν “ειρήνη” με τον ψευτο-“δήμαρχο” της κατεχόμενης Αμμοχώστου, αλλά όχι με τους Ελληνοκύπριους αδελφούς τους…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: