Ο αγώνας των Αποδήμων της Κύπρου θα συνεχιστεί μέχρι να φύγει η σημαία του ψευδοκράτους από τον Πενταδάκτυλο: Η ομιλία του προέδρου της ΠΟΜΑΚ, Ανδρέα Παπαευριπίδη

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ, Ανδρέας Παπαευριπίδης. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Η Κύπρος αντιστέκεται και περιμένει και οι απόδημοι θα αγωνίζονται μέχρι να φύγει η σημαία του ψευδοκράτους από τον Πενταδάκτυλο.

Τα παραπάνω δήλωσε την Τρίτη σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), Ανδρέας Παπαευριπίδης, στην τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς, που έγινε στον αίθριο χώρο της Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

«Μια άλλη Κύπρος, οι Έλληνες Κύπριοι της διασποράς, διασχίζει τον πλανήτη και μεγαλουργεί, δίνοντας ελπίδα, αγωνιζόμενοι για τα δίκαια της Κύπρου, την επανένωσή της και την απαλλαγή της από την τουρκική κατοχή», είπε ο κ. Παπαευριπίδης προσθέτοντας ότι το συνέδριο είναι ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, για συζήτηση των ζητημάτων που απασχολούν τους απόδημους, για ενημέρωση για το εθνικό θέμα και για συντονισμό.

Πρόσθεσε ότι πολλά προβλήματα των παροικιών έχουν επιλυθεί, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του σε όλες τις Κυβερνήσεις, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προβλήματα αναφορικά με την παροικιακή εκπαίδευση κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία, λόγω Brexit.

Ο κ. Παπαευριπίδης ανέφερε ότι τα πρόσφατα επεισόδια στην περιοχή της Πύλας με επιθέσεις από Τουρκοκύπριους εναντίον της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις της Τουρκίας και των εδώ εκπροσώπων της.

«Δεν θα έχεις ποτέ κ. Τατάρ κράτος, ξέχασέ το», τόνισε ο κ. Παπαευριπίδης επισημαίνοντας ότι αυτό που υπάρχει είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και τα κατεχόμενα εδάφη της.

Ο κ. Παπαευριπίδης σημείωσε ότι ο ελληνισμός της Διασποράς είναι ένας ενιαίος και αδιαίρετος και ζήτησε από τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Γιώργο Κώτσηρα, όπως όταν θα συσταθεί το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού να συμπεριληφθεί και η Κύπρος στο Προεδρικό Διάταγμα με τη συμμετοχή της ΠΟΜΑΚ.

Παράλληλα, ο κ. Παπαευριπίδης έκανε αναφορά στο έργο των αποδήμων και των ομοσπονδιών για τη διαφώτιση των ξένων κυβερνήσεων, ενώ επισήμανε ακόμη ότι οι απόδημοι συμβάλλουν στην προβολή της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού και όχι μόνο.

Ο κ. Παπαευριπίδης σημείωσε ότι τα παιδιά των αποδήμων νοιώθουν περηφάνια για τον τόπο καταγωγής των προγόνων τους, την Κύπρο, που καρτερικά υπομένει και περιμένει τη λύτρωσή της από τα δεινά που έφερε η τουρκική εισβολή του 1974. Μιλώντας για τη νεολαία της διασποράς, σημείωσε ότι «είναι καθήκον μας να τους εμπνεύσουμε και να τους προετοιμάσουμε για τον ρόλο τους στην συνέχιση του αγώνα μας».

«Η Κύπρος αντιστέκεται και περιμένει» και ουδέποτε θα συμβιβαστούμε με τα τετελεσμένα της εισβολής, ανέφερε ο κ. Παπαευριπίδης, καταλήγοντας ότι «οι απόδημοι θα αγωνίζονται μέχρι να φύγει η σημαία του ψευδοκράτους από τον Πενταδάκτυλο».

Πλήγμα για την κατοχική Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς η επίθεση εναντίον των μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Συμφωνούν αναλυτές και πολιτικοί στα κατεχόμενα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: