Μαζική εισροή μεταναστών στη Σάμο: 93 αφίξεις σε 4 περιστατικά μέσα σε δύο μέρες

FILE PHTO: Πάράτυποι μετανάστες @amna_news




Ενενήντα τρεις νέες αφίξεις υπήρξαν από χθες τα ξημερώματα στην Σάμο σε 4 διαφορετικά περιστατικά, 76 την Τρίτη και 17 την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού, στο Κοκκάρι, ακινητοποιημένη λέμβο με 36 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου.

Η λέμβος, στην οποία επέβαιναν καταστράφηκε, ενώ στη συνέχεια οι μετανάστες παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης για να μεταφερθούν σε κλειστή δομή του νησιού. Στην ίδια λέμβο επέβαινε και ο 22χρονος διακινητής, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Άλλα 27 άτομα επέβαιναν σε λέμβο, που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Βόρεια της Σάμου στο Καρλόβασι. Άμεσα οι αρχές προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή των αλλοδαπών, ενώ τρεις διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Στην τρίτη περίπτωση, εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα ακινητοποιημένη λέμβος στην οποία επέβαιναν 13 μετανάστες. Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.

Τέλος το πρωί της Τετάρτης, περιπολικό σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου, πλησίον του ακρωτηρίου Πράσο ακινητοποιημένη λέμβο. Σε αυτήν επέβαιναν 17 αλλοδαποί οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου της Σάμου και στην συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης ώστε να μεταφερθούν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή η οποία φιλοξενεί σήμερα 1.553 μετανάστες και πρόσφυγες.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Νεκρός 65χρονος στο Μοσχάτο: Παρασύρθηκε από περιπολικό της Άμεσης Δράσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: