Κρέμεται από μια «κλωστή» τελεφερίκ με εγκλωβισμένους μαθητές πάνω από χαράδρα στο Πακιστάν: 4 διασώσεις από καταδρομείς σε «χειρουργική» επιχείρηση [videos]

Eλικόπτερο του στρατού του Πακιστάν επιχειρεί να προσεγγίσει το τελεφερίκ με τα εγκλωβισμένα παιδιά και τους 2 δασκάλους. Screenshot via YouTube@TheTimes/




Καταδρομείς του στρατού στο Πακιστάν συνεχίζουν να προσεγγίζουνγια να διασώσουν και τα έξι παιδιά και τους δύο δασκάλους που έχουν παγιδευτεί σε τελεφερίκ που κρέμεται 274 μέτρα  πάνω από χαράδρα καθώς έσπασε καλώδιο.

Ελικόπτερο που εστάλη να βοηθήσει στη διάσωση παρεμποδίζεται από τους ισχυρούς ανέμους, δήλωσαν αξιωματούχοι, ωστόσο στις λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον ένα παιδί έχει διασωθεί.

Μια ώρα αργότερα, λίγο μετά τις 6μμ [ώρα Ελλάδας] έγινε γνωστό ότι διασώθηκαν άλλα τρία παιδιά και η επιχείρηση συνεχίζεται.

Τα παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί από τις 7 το πρωί τοπική ώρα , χρησιμοποίησαν τον αναβατήρα για να πάνε στο σχολείο σε μια ορεινή περιοχή στο Μπαταγκράμ,  βόρεια του Ισλαμαμπάντ.

«Για όνομα του Θεού βοήθησέ μας», είπε ο Γκουλφράζ, ένας από τους ενήλικες που έχουν εγκλωβιστεί κολλήσει στο τελεφερίκ, μιλώντας  στο πακιστανικό τηλεοπτικό κανάλι Geo News τηλεφωνικά, επιβεβαιώνοντας ότι στον αναβατήρα  επέβαιναν οκτώ άτομα.

Καταδρομείς διακρίνονται σε πλάνα στην τοπική τηλεόραση να προσπαθούν να χαμηλώσουν με σχοινιά από τα ελικόπτερα προς το τελεφερίκ.

Ειδικός είπε ότι η διάσωση είναι απίστευτα λεπτή επειδή ο άνεμος που προκαλείται από το ελικόπτερο μπορεί να χαλαρώσει περαιτέρω τα καλώδια που κρατούν το τελεφερίκ ψηλά.

Συγγενείς των εγκλωβισμένων προσεύχονται παρακολουθώντας την εξέλιξη της επιχείρησης και ανήσυχο πλήθος έχει συγκεντρωθεί και στις δύο πλευρές της χαράδρας, που απέχει αρκετές ώρες από την κοντινότερη πόλη.

  • Η διάσωση έχει συγκλονίσει τους Πακιστανούς σε όλη τη χώρα που συνωστίζονται γύρω από τηλεοράσεις σε γραφεία, καταστήματα, εστιατόρια και νοσοκομεία παρακολουθώντας σε απευθείας μετάδοση την επιχείρηση διάσωσης.

Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών του Πακιστάν ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένα καλώδιο έσπασε και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο είχε αποσταλεί μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης.

  • Ο ανοιχτός ανελκυστήρας καθηλώθηκε στη μέση μιας χαράδρας και κρέμονταν από το ένα μόνο εναπομείναν καλώδιο , δήλωσε στο Reuters διασώστης στο σημείο.

Εικόνες που μεταδόθηκαν στην τηλεόραση δείχνουν ελικόπτερο του πακιστανικού στρατού να πετά κοντά στο βαγόνι που κρέμεται πάνω από μια βαθιά χαράδρα και να περιβάλλεται από καταπράσινα βουνά.

«Το τελεφερίκ έχει κολλήσει σε ένα μέρος όπου είναι σχεδόν αδύνατο να βοηθήσεις χωρίς ελικόπτερο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζουλφικάρ Καν, αξιωματούχος της υπηρεσίας διάσωσης 1122 του Πακιστάν.

  • Οι άνθρωποι που ζουν στις βόρειες ορεινές περιοχές του Πακιστάν χρησιμοποιούν συχνά αναβατήρες για μεταφορά από το ένα χωριό στο άλλο.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ανουάρ-ουλ-Χακ Κακάρ, εξέφρασε την ανησυχία του σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Έχω δώσει επίσης οδηγίες στις αρχές να διεξαγάγουν επιθεωρήσεις ασφάλειας όλων αυτών των ιδιωτικών αναβατήρων και να διασφαλίσουν ότι είναι ασφαλείς στη λειτουργία και τη χρήση τους», είπε.

Με πληροφορίες από The Guardian

Το «πνεύμα» του Πριγκόζιν στην Αφρική, το «σώμα» του αγνοείται: Εμφάνιση σε βίντεο στρατολόγησης για τη Wagner με φόντο την έρημο…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: