Καταστροφική μείωση στην πρόσβαση στο νερό στην Αφρική, Μ.Ανατολή, Ασία προβλέπει η Oxfam: Στα 3 δισ ανθρώπων μέχρι το 2050

Namibia pixabay TonW




Καταστροφικός ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στη διαθεσιμότητα νερού σε όλο και πιο μεγάλες και ευάλωτες περιοχές στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, σε σημείο που τα σημερινά 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο χωρίς πρόσβαση σε υδάτινους πόρους θα μπορούσαν να αυξηθούν στα 3 δισεκατομμύρια εντός του 2050.

Αυτός είναι ο συναγερμός που ξεσήκωσε η Oxfam σε μια νέα έκθεση που φωτογραφίζει τις καταστροφικές συνέπειες της κρίσης του νερού που προκλήθηκε από την υπερθέρμανση του πλανήτη και από την εναλλαγή ολοένα και πιο βίαιων ξηρασιών και πλημμυρών, που «θα διψάσουν τον κόσμο» και θα οδηγήσουν σε εκθετική αύξηση της πείνας , αναγκαστικές μεταναστεύσεις και επιδημίες.

«Στο εγγύς μέλλον, στις 10 χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική κρίση, ο χρόνιος υποσιτισμός θα αυξηθεί κατά 30% και θα μπορούσαν να υπάρχουν έως και 216 εκατομμύρια κλιματικοί μετανάστες παγκοσμίως μέχρι τα μέσα του αιώνα», αναφέρει ο φάκελος που δημοσιεύτηκε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Νερού (από 21 έως 24 Αυγούστου).

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός αναφέρει ότι ήδη σήμερα, κατά μέσο όρο, 1 στα 5 πηγάδια που έσκαψε η Oxfam στις πιο πληγείσες περιοχές της Αφρικής είναι εντελώς στεγνό, αλλά ότι επί του παρόντος, μόλις το 32% των παρεμβάσεων στις οποίες έγινε έκκληση του ΟΗΕ έχει χρηματοδοτηθεί για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης του νερού.

Εξ ου και η επείγουσα έκκληση της Oxfam για άμεση αύξηση της βοήθειας ζωτικής σημασίας για τη σωτηρία της ζωής εκατομμυρίων.

Με πληροφορίες από ansa.it 
Ελλάδα Αθήνα 

Κράτος – πειρατής η Βόρεια Κορέα: Χρηματοδοτεί χάκερς για να κλέβουν κρυπτονομίσματα αποκαλύπτει το FBI* Πάνω από $ 2 δισ. κλάπηκαν από το 2018

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: