Κράτος – πειρατής η Βόρεια Κορέα: Χρηματοδοτεί χάκερς για να κλέβουν κρυπτονομίσματα αποκαλύπτει το FBI* Πάνω από $ 2 δισ. κλάπηκαν από το 2018

FILE PHOTO: O Kim Jong-un κατά τη διάρκεια δοκιμής πυραύλου cruise. EPA, KCNA EDITORIAL USE ONLY




Την Τρίτη οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έφεραν στο φως κλοπή δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Χάκερ που συνδέονται με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας φέρεται να έκλεψαν περίπου 1.580 bitcoin από την εσθονική πλατφόρμα CoinsPaid, σύμφωνα με πληροφορίες του FBI. Ως υπενθύμιση, το bitcoin αξίζει περίπου 25.843 δολάρια σήμερα και το σφετερισμένο ποσό αντιπροσωπεύει επομένως σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια.

Το FBI εντόπισε τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα και ισχυρίζεται ότι κατέχονταιι «από παράγοντες που συνδέονται με τον TraderTraitor από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ). Στο ίδιο συμπέρασμα έχουν καταλήξει και ιδιωτικές έρευνες των ομάδων Elliptic και CoinsPaid. Τα χρήματα βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε έξι διαφορετικά εικονικά πορτοφόλια και έχουν κλαπεί από διαφορετικούς λογαριασμούς. Η μυστική υπηρεσία πιστεύει ότι η Βόρεια Κορέα «θα κάνει μια προσπάθεια αποχώρησης», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το FBI θα συνεχίσει να “εκθέτει και να καταπολεμά τη χρήση παράνομων δραστηριοτήτων από τη ΛΔΚ, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και της κλοπής εικονικού νομίσματος – για τη δημιουργία εσόδων για το καθεστώς”. Η ΛΔΚ είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί αυτά τα κεφάλαια για να επιδοτεί τα πυρηνικά της έργα, μεταξύ άλλων. Τα κρυπτονομίσματα είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση κακόβουλων αιτιών.

Πάνω από 2 δισεκατομμύρια έχουν κλαπεί από το 2018

Η οργάνωση χάκερ TraderTraitor είναι επίσης γνωστή ως Lazarus Group ή ATP38 και δεν είναι λεπτομέρεια ότι χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας. Υποστηρικτές των απατών που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα, αυτοί οι κυβερνοεγκληματίες παρακολουθούνται πολύ από τις αμερικανικές υπηρεσίες, αλλά εξακολουθούν να καταφέρνουν να κλέβουν σημαντικά ποσά αρκετά συχνά.

Κατά τον μήνα Ιούνιο, έκλεψαν 197 εκατομμύρια δολάρια από τις εταιρείες Alphapo, CoinsPaid και Atomic Wallet σύμφωνα με πληροφορίες του FBI. Η Lazarus Group κατηγορείται επίσης για κλοπή 625 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ronin Network, μια εταιρεία που συνδέεται με παιχνίδια που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα. Από το 2018, οι βορειοκορεατικές ομάδες έχουν καταφέρει να πάρουν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 30 κυβερνοεπιθέσεις. Το μισό από αυτό το ποσό κλάπηκε το 2022, σύμφωνα με την TRM Labs, μια εταιρεία πληροφοριών blockchain. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δίνει 10 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες σχετικά με αυτές τις κυβερνοεγκληματικές οργανώσεις.

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr 
Ελλάδα Αθήνα 

Επιδείκνυαν εργαζόμενη καλυμμένη με… λιωμένη σοκολάτα στο μπουφέ πολυτελούς ξενοδοχείου! Οργισμένες αντιδράσεις στην Ιταλία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: