Καταδικάζει τα οργανωμένα επεισόδια του τουρκικού Αττίλα στην Πύλα, η Λευκωσία: Διπλωματικός πυρετός για αποτροπή των τουρκικών σχεδίων

FILE PHOTO: O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. pio.gov.cy




Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει τα οργανωμένα επεισόδια που προκάλεσαν σήμερα το πρωί οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Πύλας και την απαράδεκτη επίθεση εναντίον Βρετανών και Σλοβάκων μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Συγκεκριμένα, ο κ.Λετυμπιώτης αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση καταδικάζει τα οργανωμένα επεισόδια που προκάλεσαν σήμερα το πρωί οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Πύλας και  την απαράδεκτη επίθεση εναντίον Βρετανών και Σλοβάκων μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ.

«Οι απειλές κατά της ασφάλειας ειρηνευτών του ΟΗΕ είναι καταδικαστέες και συνιστούν σοβαρό έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο όπως ορθά αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Ειρηνευτικής Δύναμης.

«Η Κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις διπλωματικές ενέργειες και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη, Μόνιμα Μέλη του ΣΑ, την ΕΕ, την Ελληνική Κυβέρνηση και με την ηγεσία της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο για αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών».

Σοβαρό επεισόδιο στην Κύπρο: Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν και ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην νεκρή ζώνη στην Πύλα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: