Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για λύση και απελευθέρωση της Κύπρου: Η ομιλία του Προέδρου της Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), Χρίστου Τούτον

O Πρόεδρος της Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), Χρίστος Τούτον. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Την υπόσχεση εκ μέρους της νέας γενιάς για συνέχιση του αγώνα για λύση του Κυπριακού, έδωσε ο Πρόεδρος της Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), Χρίστος Τούτον, ο οποίος μιλούσε το βράδυ της Τρίτης στην τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνέδριο Κυπρίων Διασποράς, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

«Η διασπορά δεν έχει ξεχάσει τις σχέσεις της με το νησί», είπε ο κ. Τούτον, προσθέτοντας ότι η αποστολή της ΝΕΠΟΜΑΚ είναι να συνεχίσει το έργο των προγόνων μας και στη νέα γενιά.

Τα τελευταία 20 χρόνια, τόνισε, «έχουμε διασυνδέσει τους Κυπρίους της διασποράς με την ταυτότητα και τον πολιτισμό τους, έχουμε οικοδομήσει σχέσεις μεταξύ μας σε όλο τον κόσμο, υποστηρίξαμε την κυβέρνηση στον αγώνα για επίλυση του Κυπριακού, έχουμε αφυπνίσει το πάθος για την Κύπρο μεταξύ των μελών μας».

Αναφερόμενος στις δραστηριότητες της ΝΕΠΟΜΑΚ, ο Πρόεδρός της τόνισε ότι τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την αφοσίωση των εθελοντών και τη στήριξη της κυπριακής Κυβέρνησης.

«Υποφέρουμε ακόμη από τις επιπτώσεις της εισβολής», υπογράμμισε ο κ. Τούτον, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό στην Πύλα και στις τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια, κάνοντας λόγο για διχοτομική ατζέντα της Τουρκίας.

Ζήτησε ακόμη από τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού. Υποσχόμαστε ως νέα γενιά να συνεχίσουμε τον αγώνα για επίλυση του Κυπριακού, ανέφερε καταληκτικά.

Ο αγώνας των Αποδήμων της Κύπρου θα συνεχιστεί μέχρι να φύγει η σημαία του ψευδοκράτους από τον Πενταδάκτυλο: Η ομιλία του προέδρου της ΠΟΜΑΚ, Ανδρέα Παπαευριπίδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: