“Είμαστε εθνικιστές”, λένε με …υπερηφάνεια οι “Σπαρτιάτες”: Ο αρχηγός τους εκφράζει ξανά την ευγνωμοσύνη του προς τον Κασιδιάρη για την υποστήριξη προς το ακροδεξιό κόμμα

FILE PHOTO: H κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος των “Σπαρτιατών” τον Ιούλιο του 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Η ανταπόκριση του Ferry Batzoglou στην εφημερίδα Tageszeitung αναφέρεται στην εκλογική επιτυχία του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές με ποσοστό που ανήλθε στο 4,7% πανελλαδικά.

Μάλιστα στην εκλογική περιφέρεια του βουλευτή Παναγιώτη Μπεμπέτσου, στη Σπάρτη, το κόμμα κέρδισε το 8,2% των ψήφων.

Ο Μπεμπέτσος, μιλώντας στον ανταποκριτή της εφημερίδας, δηλώνει ότι πιστεύει «στο τρίπτυχο ‘πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια’», το θεμέλιο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, όπως υποστηρίζει.  Στόχος του είναι η «αντίσταση στην αλλαγή» της Ευρώπης, λέει ο Μπεμπέτσος.

Ο εν λόγω βουλευτής τονίζει ότι δραστηριοποιείται πολιτικά εδώ και καιρό στον (δήθεν) “πατριωτικό χώρο”, όντας μάλιστα παλαιότερα στέλεχος του “Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού” (Λ.Α.Ο.Σ.).

Μετά τη συμμετοχή του όμως στον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό με τη Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.) και το ΠΑΣΟΚ, ο Μπεμπέτσος δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με το κόμμα.

O Ferry Batzoglou συνομιλεί με φίλους και ομοϊδεάτες του Μπεμπέτσου, που εξηγούν γιατί πρόσκεινται στους «Σπαρτιάτες», ενώ λόγος γίνεται για τον ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη στην εκλογική επιτυχία του κόμματος.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας συνομίλησε και με τον επικεφαλής των «Σπαρτιατών», Βασίλη Στίγκα, ο οποίος υπογραμμίζει στις δηλώσεις του ότι «δεν είμαστε ούτε δολοφόνοι ούτε ναζί ούτε φασίστες, είμαστε εθνικιστές», ενώ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τον Κασιδιάρη για την υποστήριξη προς το κόμμα.

Ο Στίγκας συνοψίζει το πρόγραμμα του κόμματος, λέγοντας αρχικά ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αυξάνεται αντί να μειώνεται, ενώ προσθέτει ότι όλοι οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα, τους οποίους ο ίδιος υπολογίζει στα τέσσερα εκατομμύρια, πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους, «με σχέδιο και καλή οργάνωση».

Ο Στίγκας καταφέρεται εναντίον των ομοφυλοφίλων, ενώ χαρακτηρίζει την Τουρκία «αιώνιο εχθρό της Ελλάδας» και σημειώνει ότι αν ήταν αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, θα διέτασσε την ανακατάληψη των περιοχών στη σημερινή Τουρκία όπου άλλοτε κατοικούσαν Έλληνες, κάτι που ο ίδιος θεωρεί θεμιτό μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο Στίγκας, ο οποίος είναι υποστηρικτής θεωριών συνωμοσίας, όπως αναφέρεται, υπογραμμίζει ότι η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κλίνει περισσότερο προς την Αριστερά και συγκαταλέγεται στους «προδότες» της Ελλάδας.

Τίτλος: «”Είμαστε εθνικιστές”, λένε με υπερηφάνεια οι Σπαρτιάτες»
Υπότιτλος: «Στις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα, το κόμμα «Σπαρτιάτες» εισήλθε με την πρώτη προσπάθεια στη Βουλή. Αγωνίζεται για την “πατρίδα, τη θρησκεία, την οικογένεια” και στρέφεται κατά των “προδοτών” της Ελλάδας. Μια επίσκεψη στο ακροδεξιό κόμμα»

ΠΗΓΗ: Tageszeitung, Ferry Batzoglou – “We are nationalists,” say the Spartans proudly

Οι οικογένειες που πενθούν αξίζουν την αλήθεια: Η εφημερίδα Guardian επανέρχεται στην τραγική νύχτα του ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, όταν χάθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: