Η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις σε δύο συριακές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από την Τουρκία: Τις ελέγχει ο Ταγίπ Ερντογάν

FILE PHOTO Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλλερ, απαντά σε ερώτηση της ιστοσελίδας μας. Φωτογραφία Hellas Journal




Το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press σε ανταπόκριση από τη Βηρυτό τονίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Πέμπτη κυρώσεις σε δύο συριακές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Επίσης επιβλήθηκαν κυρώσεις και στους ηγέτες των ομάδων που κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον βορειοδυτικό θύλακα της Συρίας, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Οι ομάδες επιχειρούν στην πόλη Αφρίν, η οποία βρίσκεται υπό τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από την Τουρκία από το 2018, μετά από στρατιωτική επιχείρηση που υποστηρίζεται από την Άγκυρα.

Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στην Ταξιαρχία Suleiman Shah και στη Μεραρχία Hamza, καθώς και στους ηγέτες τους, Mohammad Hussein al-Jasim, Walid Hussein al-Jasim και Sayf Boulad Abu Bakr.

Η Ταξιαρχία Suleiman Shah κατηγορήθηκε για απαγωγές και εκβιασμούς κατοίκων, ιδιαίτερα των Κούρδων κατοίκων του Αφρίν, για να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να φύγουν ή να «πληρώσουν μεγάλα λύτρα για την επιστροφή της περιουσίας τους ή των μελών της οικογένειάς τους».

Το Υπουργείο Οικονομικών είπε ότι η Hamza συμμετείχε επίσης στη λειτουργία κέντρων κράτησης, όπου είχε θύματα απαχθέντων για λύτρα που βασανίστηκαν και κακοποιήθηκαν σεξουαλικά.

Ο Mohammad Hussein al-Jasim, ο οποίος ηγείται της Ταξιαρχίας Suleiman Shah, φέρεται να διέταξε τις δυνάμεις του να εκτοπίσουν Κούρδους κατοίκους και να δώσουν τις περιουσίες τους σε Σύρους από έξω από την περιοχή που «συχνά σχετίζονται» με μαχητές της ταξιαρχίας.

Το Υπουργείο Οικονομικών εκτίμησε ότι ο al-Jasim «πιθανότατα κέρδιζε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια το χρόνο» μέσω απαγωγών, κατασχέσεων και λύτρων. Η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων του Al-Jasim με έδρα την Τουρκία, Al-Safir Oto, περιλαμβανόταν επίσης στη λίστα, επειδή φέρεται να επένδυσε τα χρήματά του εκεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διοικητές της ταξιαρχίας του διαχειρίζονταν τα διάφορα υποκαταστήματα της αντιπροσωπείας. Ήταν συνιδιοκτησία με τον ηγέτη της πολιτοφυλακής Ahmad Ihsan Fayyad al-Hayes, ο οποίος ηγείται της ομάδας Ahrar Al-Sharqiya.

ΠΗΓΗ: Associated PressUS imposes sanctions on 2 Turkey-backed Syrian militias and the groups’ leaders

Νέο ηχηρό κτύπημα του Foreign Affairs κατά του Ερντογάν: Απαιτείται άλλη προσέγγιση με τον ηγέτη της Τουρκίας, που μονίμως αυτοσχεδιάζει… Τι λέει για Ελλάδα και Κύπρο;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: