Η Λευκωσία δεν λέει ποια είναι τα «ζιζάνια» που επιχειρούν ρήξη στις σχέσεις της Κύπρου με την Ελλάδα: Όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν λέει ονόματα…

FILE PHOTO: O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης (2-Α) επιθεωρούν άγημα, Λευκωσία, Κύπρος, Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΗΣ




Αναφορές σε «ζιζάνια» που επιχειρούν να διαταράξουν τις σχέσεις της Κύπρου με την Ελλάδα, είχε η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα ηγέτη Πρωθυπουργού στη Λευκωσία.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η στήριξη της Ελλάδας σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναληφθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία όσον αφορά στο Κυπριακό, «είναι δεδομένη και αυτονόητη», παρά τα «ζιζάνια» όπως είπε, που σπέρνουν κάποιοι στις σχέσεις των δυο κρατών.

Σημειώνουμε ότι και στην Αθήνα και στη Λευκωσία γνωρίζουν ποιοι τροφοδοτούν δημοσιεύματα σε κυπριακά και αθηναϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά επιλέγουν να μην αναφερθούν σε ονόματα αυτή τη στιγμή.

Ερωτηθείς ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σήμερα το πρωί φιλοξενούμενος στο κρατικό ραδιόφωνο, για το ποια είναι τελικά αυτά τα ζιζάνια, άφησε να νοηθεί ότι επρόκειτο κυρίους για «δημοσιογραφικά δημοσιεύματα ή ψιθύρους».

Τα δημοσιεύματα και οι “ψίθυροι” έκαναν λόγο το τελευταίο χρονικό διάστημα για χάσμα απόψεων ανάμεσα σε Λευκωσία και Αθήνα, κυρίως σε ότι αφορά στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για το Κυπριακό.

«Αυτοί οι ψίθυροι διαψεύστηκαν και χθες κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Έλληνα Πρωθυπουργού, όπου διαφάνηκε ακόμα μία φορά ο απόλυτος συντονισμός Κύπρου και Ελλάδας», τόνισε ο κ. Λετυμπιώτης.

Δεν υπήρξε σε κανένα στάδιο ζήτημα έλλειψης συντονισμού, ούτε καμία αμφιβολία για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται, διαβεβαίωσε ο κ. Λετυμπιώτης και κατέληξε:

«Η Λευκωσία και η Αθήνα, ήταν, είναι και θα είναι σε απόλυτο συντονισμό για το Κυπριακό».

Τι συνέβη χθες, πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες, του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας; Το προσκύνημα Μητσοτάκη στους τάφους των νεκρών και στα Φυλακισμένα Μνήματα (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: