Η Κίνα ξεπέρασε την Ελλάδα ως ο μεγαλύτερος πλοιοκτήτης στον κόσμο σε ολική χωρητικότητα, ισχυρίζεται το πρακτορείο Bloomberg: Αλλά, πρώτη η χώρα μας σε εκτόπισμα

FILE PHOTO: Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπινγκ κατά τη διάρκεια του 20ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος. EPA, WU HAO




Το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg σε ανταπόκριση του Alex Longley μεταδίδει ότι η Κίνα ξεπέρασε την Ελλάδα ως ο μεγαλύτερος πλοιοκτήτης στον κόσμο για πρώτη φορά σε μια σημαντική μέτρηση, ενισχύοντας τη σημασία της στη μεταφορά αγαθών και πρώτων υλών σε όλο τον κόσμο.

Οι εταιρείες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο διαθέτουν πλέον περισσότερα πλοία με βάση την ολική χωρητικότητα – ένα μέτρο δυναμικότητας – από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Η Ελλάδα κατείχε προηγουμένως αυτόν τον τίτλο από το 2013, σύμφωνα με την Clarkson Research Services Ltd., κορυφαίο πάροχο δεδομένων και πληροφοριών για την παγκόσμια ναυτιλία.

Η Κίνα βασίζεται σε πρώτες ύλες που εισάγονται από όλο τον κόσμο, για να ικανοποιήσει την τεράστια ζήτηση σε εμπορεύματα. Είναι ταυτόχρονα ένας σημαντικός εξαγωγέας τελικών προϊόντων, που συχνά αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Οι Κινέζοι ιδιοκτήτες είναι οι μεγαλύτεροι τόσο στην αγορά χύδην εμπορευμάτων όσο και στις αγορές μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, δήλωσε η Clarkson σε έκθεσή της.

Αν και η Κίνα είναι τώρα ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης σε ολική χωρητικότητα, συνεχίζει να υστερεί σε σχέση με την Ελλάδα ως προς την χωρητικότητα εκτοπίσματος (απόβαρου ή νεκρού βάρους), μια πιο προσεκτική μέτρηση.

Η πρώτη μέτρηση αντιπροσωπεύει τον εσωτερικό όγκο ενός πλοίου, ενώ η δεύτερη μετρά το βάρος των εμπορευμάτων που μπορούν να μεταφέρουν τα πλοία.

ΠΗΓΗ: Πρακτορείο Bloomberg, Alex Longley – China Passes Greece as Top Shipowning Nation by One Key Metric

Ξαφνικά, ο “Βλαδίμηρος Πούτιν έστειλε μήνυμα στο φίλο του Ερντογάν: Θα κοστίσει ακριβά… Βομβάρδισε εργοστάσιο στην Ουκρανία, που κατασκευάζει κινητήρες για τα τουρκικά drones

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: