Η (ύποπτη) επίθεση στο τουρκικό τέμενος, στη Λεμεσό από “αγνώστους”: Οι δύο μολότωφ και το “κατασκευασμένο” κλίμα πόλωσης στην Κύπρο

Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο δράστης της επίθεσης στο τζαμί στη Λεμεσό, τα κίνητρά του, αν υπάρχει οποιοδήποτε παρασκήνιο, ιδεολογικής ή δογματικής φύσεως… Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Του ΑΛΕΚΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ*, Φιλελεύθερος

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, άγνωστο πρόσωπο έριξε δύο μολότοφ σε τζαμί στη Λεμεσό και τράπηκε σε φυγή. Από το συμβάν σημειώθηκαν ζημιές στην είσοδο του τζαμιού, ενώ οι κινήσεις του δράστη καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο δράστης, τα κίνητρά του, αν υπάρχει οποιοδήποτε παρασκήνιο, ιδεολογικής ή δογματικής φύσεως. Ούτε η κυβέρνηση ξέρει και γι’ αυτό έδωσε οδηγίες προς τις Αρχές «για ταχεία διερεύνηση του περιστατικού», σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σε εκείνη την πρώτη αντίδρασή της, η κυβέρνηση αναφερόταν σε διαφύλαξη θρησκευτικών ελευθεριών και προστασία θρησκευτικών μνημείων, ενώ τόνιζε πως η ανοχή της σε φαινόμενα βίας είναι μηδενική. Και καλά έκανε.

Δεν πέρασαν 24 ώρες από την πρώτη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, μάλλον συνεπαρμένος από τους ξερόλες του διαδικτύου και όσους ανακάλυψαν ρατσιστές και φασίστες πριν να βρεθούν οι ένοχοι, εμφανίστηκε βέβαιος για τα κίνητρα αν και δήλωσε ότι δεν έχει ενημέρωση για το ποια ήταν αυτά.

  • Βέβαιος καθώς άφησε να νοηθεί –καμαρωτός, καμαρωτός– πως οι δύο μολότοφ έπεσαν για να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων:

«Όσοι επιδιώκουν μέσα από τέτοιες ενέργειες να δημιουργήσουν ένα κλίμα πόλωσης, ένα κλίμα έντασης, σίγουρα δεν αντικατοπτρίζουν την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, που επιθυμούν την επανένωση του τόπου μας στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου», δήλωσε από τα Χανδριά.

Μπλέξιμο; Μάλλον. Διότι ο όχλος διψά για να επιβεβαιωθεί ότι κάποιος αθκειασερός είχε τη φαεινή ιδέα να ρίξει δυο μολότοφ σε ένα τζαμί και να δείξει ότι δεν θέλει τους μουσουλμάνους ή τους Τουρκοκύπριους και ο Πρόεδρος τροφοδοτεί αυτή τη δίψα.

Ασχέτως αν κι οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι έχουν χίλιες δυο κόντρες μεταξύ τους, θρησκευτικά ή πολιτικά δόγματα, ακόμα και έριδες μεταξύ φατριών της νύχτας.

Μα ο Πρόεδρος έσπευσε να μιλήσει για κλίμα πόλωσης και έντασης που δεν θέλουν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι, αφήνοντας υπονοούμενα για κίνητρα που δεν έχουν ακόμα αναδειχθεί.

Κατά τα άλλα, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, είπε κι ο Πρόεδρος (Νίκος Χριστοδουλίδης) μες στην ακατανόητη τοποθέτησή του, αλλά δεν είμαστε.

  • Άλλοι νομίζουν ότι υπάρχει σχέδιο εξόντωσης των Τουρκοκυπρίων, άλλοι νομίζουν πως το πρόβλημά μας είναι θρησκευτικό, άλλοι φαντασιώνονται επανάληψη σκοτεινών δεκαετιών για να καλύπτουν τις ένθεν και ένθεν ιδεοληψίες τους.

Όπως τον Ερτουγρούρογλου που κατηγόρησε την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» ότι δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα εναντίον επιθέσεων που έχουν στόχο την Τουρκία και το Ισλάμ. Ποιός; Ο Ερτουγρούρογλου.

Αξιωματούχος ενός παράνομου καθεστώτος το οποίο ευθύνεται για τη σύληση 550 εκκλησιών στα κατεχόμενα. Κι εμείς, για έναν άρρωστο που αποφάσισε να ρίξει δυο μολότοφ σε ένα τζαμί στη Λεμεσό, πρέπει να συμμετάσχουμε σε αυτό τον παραλογισμό. Τίποτε άλλο;

* [email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Τους φταίει ο Μενέντεζ επειδή κατηγορεί τον Ερντογάν και καταγγέλλει την κατοχή: Ο γερουσιαστής θα συνεχίσει να στηρίζει την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: