Παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα εκτέλεσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος: Τέλεσε τα εγκαίνια του μεγαλύτερου τζαμιού, επιθεώρησε παράνομα έργα στο ψευδοκράτος

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ (Δ) με τον ισλαμιστή αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Cevdet Yılmaz (Κ), “εκτελούν” τα εγκαίνια του τζαμιού έξω από την κατεχόμενη Λευκωσία. Φωτογραφία via Twitter, Cevdet Yılmaz, @_cevdetyilmaz




Στις 9 το πρωί έφτασε στα κατεχόμενα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ, ο οποίος τέλεσε ώρα τα εγκαίνια του τζαμιού Σουάτ Γκιουνσέλ στον χώρο της «πανεπιστημιούπολης» εγγύς Ανατολή, έξω από την κατεχόμενη Λευκωσία.

Χθες το απόγευμα συναντήθηκε με πολίτες στην κατεχόμενη Αχερίτου.

Τον Τούρκο Αντιπρόεδρο συνόδευε ο Τούρκος Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μεχμέτ Φατίχ Κατζίρ.

Σε δηλώσεις του φθάνοντας το πρωί στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ο κ. Γιλμάζ ανέφερε ότι το «αεροδρόμιο είναι η βιτρίνα της (παράνο,ης) “τδβκ’» και ρώτησε –είπε – τους αρμόδιους των Τουρκικών Αερογραμμών οι οποίοι του είπαν πως έχουν αυξήσει κατά 35% τις πτήσεις τους προς τα κατεεχόμενα.

Το ψευδοκράτος, πρόσθεσε, συνεχίζει τον δρόμο του «ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος». Η Τουρκία, συνέχισε, βρίσκεται στο πλευρό της παράνομης «τδβκ» και των Τουρκοκυπρίων.

Χαρακτήρισε σημαντικό έργο το τζαμί Σουάτ Γκιονσέλ που εγκαινίασε και δείχνει – όπως είπε – «τί μπορεί (δήθεν) να κάνουν οι Τουρκοκύπριοι».

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος επισκέφθηκε και τον χώρο της κατασκευής του νέου λεγόμενου «προεδρικού μεγάρου», της νέας λεγόμενης «βουλής» και του τζαμιού στο λεγόμενο «προεδρικό συγκρότημα» και αξιολόγησε όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο παράνομος ψευτο-«πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, δήλωσε ότι θα συζητήσουν το έργο της σύνδεσης με ηλεκτρικό καλώδιο Τουρκίας- ψευδοκράτους με τον κ. Γιλμάζ και όλα τα αναπτυξιακά έργα στο ψευδοκράτος.

Σε δηλώσεις του χθες είπε ότι το τζαμί Σουάτ Γκιουνσέλ θα είναι ένα «από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας. Είμαστε οι αδάμαστοι φύλακες αυτών των εδαφών σε όλη την ιστορία».

Ο Τζεβντέτ Γιλμάζ είχε συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ στις 4 το απόγευμα, πριν τα εγκαίνια του τζαμιού.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μεχμέτ Φατίχ Κατζίρ που συνοδεύει τον κ. Γιλμάζ, επισκέφθηκε την μονάδα παραγωγής του εγχώριου ηλεκτρικού αυτοκινήτου «Γκιουνσέλ» στο χώρο της «πανεπιστημιούπολης» εγγύς Ανατολή και μετά συναντήθηκε με τον παράνομο ψευτο-«υπουργό οικονομίας και ενέργειας», Ολγκούν Αμτζιάογλου, με τον οποίο υπέγραψε συμφωνία «διευκόλυνσης βιομηχανικών επενδύσεων» στα κατεχόμενα.

Η τουρκική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει από τα κατεχόμενα χθες το βράδυ.

Αγωγή κατά της οικοδόμησης τεμένους

Στο μεταξύ, μια άλλη γνωστή επιχειρηματική οικογένεια στην τ/κ κοινότητα έχει κινήσει αγωγή εναντίον του Σουάτ Γκιουνσέλ, υποστηρίζοντας ότι η γη όπου ο Γκιουνσέλ έχτισε το νέο τζαμί, του ανήκει. Ο Αχμέτ Σαβέρ (Οντέρ) που, σύμφωνα με την Χαμπέρ Κίπρις, βρίσκεται κοντά στο περιβάλλον του Τούρκου Προέδρου, μήνυσε τον Σουάτ Γκιουνσέλ και αφού εξέφρασε την λύπη του χθες γιατί στα εγκαίνια του ταζαμιού θα παρευρισκόταν ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, δήλωσε: «Παραδίδω τον Σουάτ Γκκιουνσέλ πρώτα στον Αλλάχ και μετά στην δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με την Χαμπέρ Κίπρις, η οικογένεια Γκιουνσέλ είχε ενημερώσει τους αξιωματούχους της τουρκικής «πρεσβείας» ότι δεν υπήρχε διαφωνία για το οικόπεδο και δεν θα υπήρχε πρόβλημα για τα εγκαίνια.

ΚΥΠΕ, ΡΠΑ, ΜΚ
Τοποθεσία:Λευκωσία, Κύπρος

Για όσους “βλέπουν” αλλαγή του Ερντογάν απαντά ο ισλαμιστής αντιπρόεδρος Γιλμάζ: Η Τουρκία συμμερίζεται το όραμα για “δύο κράτη” είπε ο Γιλμάζ στον Τατάρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: