Η επάνοδος της Ελλάδας της κρίσης, γίνεται θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ: Το ελληνικό οικονομικό θαύμα και η εντυπωσιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ) ανταλλάσσει ευχές με πολίτες κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο, Τρίτη 15 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Στην ιστοσελίδα του RND αναπαράγεται ανταπόκριση του Gerd Höhler στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND) παρεμφερής με αυτή που είχε δημοσιευτεί στις 5 Αυγούστου στην εφημερίδα Handelsblatt.

Η ανταπόκριση περιγράφει την εντυπωσιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, παραθέτοντας τα στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη του ΑΕΠ, το πρωτογενές πλεόνασμα που καταγράφηκε φέτος, αλλά και τη μείωση του δημοσίου χρέους, που ωθούν τους οίκους αξιολόγησης να αναβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, όπως έγινε πρόσφατα με τους οίκους R&I και Scope.

Η ανταπόκριση σχολιάζει ότι με την ανάληψη της εξουσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2019 επιταχύνθηκαν οι μεταρρυθμίσεις, καθώς και ότι η πολιτική του Πρωθυπουργού είναι μεν φιλική προς την οικονομία, χαρακτηρίζεται όμως και από μια ισχυρή κοινωνική συνιστώσα.

Αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές και ο φόρος εισοδήματος, ενώ, τέλος, παρατηρείται ότι η χώρα που άλλοτε θεωρούνταν «μη κυβερνήσιμη» σήμερα συγκαταλέγεται στα κράτη της Ε.Ε.με τη μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα.

Τίτλος: «Επάνοδος της χώρας της κρίσης: το ελληνικό οικονομικό θαύμα»
Υπότιτλος: «Πριν από οκτώ χρόνια η Αθήνα βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Σήμερα η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πρωταθλητές της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Αυτό το οφείλει στις μεταρρυθμίσεις και την πολιτική σταθερότητα»

ΠΗΓΗ: Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND), Gerd Höhler

Από Σεπτέμβριο οι καταβολές για Market Pass, Youth Pass και στεγαστικό Πρόγραμμα «Σπίτι μου»- Οι αλλαγές για τους δικαιούχους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: